“Pressions” s’inaugura amb més de 300 assistents

19/9/2019
La presentació de la nova sèrie escultòrica de Ferran Capdevila sobre els Fets d’octubre del 2017, va aplegar crítics d’art, curiosos, periodistes i amics, al Centre Cívic i Cultural el Rieral.
La inauguració de la nova sèrie escultòrica de Ferran Capdevila sobre els Fets d'octubre del 2017, "Pressions", es va celebrar el 7 de setembre al Centre Cívic i Cultural el Rieral, en el marc dels actes previs a la Diada Nacional de Catalunya.

La presentació de la nova mostra de l'escultor, "Pressions", va aplegar més de 300 persones. Després de la benvinguda, es va poder visionar un reportatge sobre el procés de creació de l’obra a partir d’un roure caigut a la finca de Can Maspons. Seguidament, es va celebrar una taula rodona de luxe al Teatre Auditori Polivalent.

Moderats pel periodista Eduard Batlles, Carme Badia, Pep Anglí, Joaquim Ferrer, Josep Sala Vila i el mateix artista, Ferran Capdevila van interpretar la mostra.
L'exposició, que parla de les tensions derivades de l'1 d'octubre del 2017 a través de la fusta de roure, es podrà veure fins al 5 d'octubre. 10 peces reivindicatives expressen el sentiment d’angoixa i d’acorralament provocat pel moment polític actual.
 
 
Un joc per encuriosir els més petits

"Pressions" es presenta com una mostra social i política al voltant dels Fets d'octubre del 2017 i el paral•lelisme amb la lluita pels drets dels catalans del jurista Francesc Maspons i Anglasell. Ara bé, malgrat aquest enfocament més aviat seriós, la mostra també vol acostar l'art als més petits. És per això que els visitants de l'exposició van poder i podran jugar tot descobrint les peces de l'escultor.

Ferran Capdevila entén l'art com una eina per suscitar el sentit crític. Per l'artista, les seves obres són una finestra per prendre consciència de les realitats que vivim. Inspirat en l'esperit lliure de l'escultor, des del Consistori, s’ha proposat un repte: atorgar un nom a cada peça. Per a Capdevila, el seu art no s'ha d'explicar, s'ha de sentir, s'ha de tocar i s'ha d'interpretar amb llibertat.