Pressupostos Participatius de Joventut 2021

18/2/2021
L'Assemblea Jove se celebrarà el 26 de març adaptada a la pandèmia.
La 9a Assemblea Jove serà molt diferent de la resta. La pandèmia de la COVID-19 farà que l'acte tradicional per decidir els Pressupostos Participatius de Joventut sigui insòlit.

Enguany, hi ha dues convocatòries. En primer lloc, per a les persones de 12 a 17 anys. Aquesta franja és la dels adolescents i per tant, l'equip de joventut anirà directament a l'institut durant la setmana del 8 al 12 de març.

És a dir, que en el cas de la primera convocatòria els Pressupostos Participatius de Joventut 2021 es decidiran a les aules. Per primer cop, doncs, es faran les presentacions de propostes i la votació grupal a l'Institut Maria de Bell-Lloc a l'hora de tutoria. En el cas dels joves de 12 a 13 podran votar però no presentar propostes.

Pel que fa a la segona convocatòria, serà per les persones de 16 a 29 anys. En el cas dels joves de 16 a 17 anys no podran presentar propostes però sí que podran votar. Les votacions individuals es podran fer al nou espai jove L@Cova del 22 al 25 de març en horari d'obertura (de les 16.00 a les 21.00 hores).

El 26 de març, si el PROCICAT ho permet, se celebrarà la 9a Assemblea Jove, només per la franja de persones joves de 17 a 29 anys, a les 19.00 hores al Teatre Auditori Polivalent (TAP). La presentació de les propostes es farà mitjançant vídeos i posteriorment es procedirà a la votació grupal. A més, aquelles persones que no hagin pogut fer el vot individual durant la setmana també podran fer-ho el 26 de març al TAP.

Josep Anton Tripiana, regidor d'Infància i Joventut, ha volgut detectar la importància de buscar la viabilitat de la celebració dels Pressupostos Participatius de Joventut 2021: "Malgrat la gravetat de la situació sanitària que estem vivint cal que ens esforcem per trobar fórmules per poder continuar amb aquest projecte, perquè hi creiem i pensem que és essencial pel correcte desenvolupament democràtic de la nostra societat i que és la punta de llança de les polítiques de joventut".
 
 
Quin és l'esperit dels PPJ?

La regidoria de Joventut de Bigues i Riells destina el 65% del seu pressupost per a activitats a la participació ciutadana, a través de la implicació dels joves del municipi en la decisió de les activitats que s'organitzen per a la seva franja d'edat. L'objectiu és que la mateixa gent jove proposi, decideixi i lideri les activitats que es fan pels joves i aquest any, com a novetat, que proposin i decideixin algunes petites inversions.

Enguany, es destinaran 500 euros a les propostes de la primera convocatòria i 1.200 als de la segona. A més, com a novetat, s'incorpora la possibilitat de demanar inversions de millora, seran 600 euros en el cas de la primera franja d'edat i 2.000 per a la segona.

Adaptació a la crisi sanitària actual

Des de la regidoria de Joventut es treballa per no perdre el vincle amb el jovent malgrat les circumstàncies. És per això que s'ha adaptat aquesta edició dels Pressupostos Participatius i es duen a terme iniciatives per mantenir viu l'esperit col·lectiu. El concurs de rap que es va organitzar durant les festes de Nadal n'és un exemple.

Diversos joves del municipi van participar al concurs a través de les xarxes socials. Un jurat extern va destacar l'execució artística de JLPuller i King Montana. En vista de l'empat es va decidir repartir el premi. Tots els participants van obtenir la gorra commemorativa i el Consistori va compartir, a les xarxes, els raps guanyadors.