Els Pressupostos Participatius de Joventut del 2023 fan el ple

3/3/2023
El jovent del municipi ha presentat una batucada per Festa Major, dues festes primavera, una sortida a Portaventura, un paintball, les Olimpíades rurals i la creació d’unes carpes calefactades per l’Espai Jove, entre d’altres.
Divendres 24 de febrer es va celebrar l’Assemblea Jove del 2023 a l’Espai Jove L@Cova. Aquest acte representa la culminació dels Pressupostos Participatius de Joventut, ja que s’hi van conèixer les activitats participades per al jovent que s’executaran al llarg de l’any. Més d’un centenar de joves van assistir a l’esdeveniment.

Joves de 12 a 16 anys

En primer lloc, va ser el torn del jovent de 12 a 16 anys. Aquesta franja ja havia presentat les propostes a l’institut i les havia votat i consensuat. Divendres, doncs, es van donar a conèixer els resultats.

Les propostes guanyadores van ser: una sortida a Portaventura, una esquiada, un torneig de futbol sala i una Festa Primavera.

Joves de 17 a 29 anys

En segon lloc, va ser el torn del jovent de 17 a 29 anys. Aquesta franja primer va haver de presentar les propostes a l’Espai Jove. Després les va haver de votar individualment i, finalment, es van consensuar en grups de debat diversos. Al final de la jornada es van conèixer els resultats.
 
 
 
Les propostes guanyadores van ser: una batucada amb xocolatada, en el marc de la Festa Major de Bigues; una Festa Primavera per Sant Jordi; un torneig de futbol sala de 24 hores, un paintball i les Olimpíades Rurals, coincidint amb la Festa Major de Riells del Fai.

A més a més, la categoria dels grans va poder votar entre tres inversions. La guanyadora va ser Carpes Cova, la creació d’unes carpes calefactades a l’Espai Jove.

Quin és l'esperit dels PPJ?

La regidoria de Joventut de Bigues i Riells del Fai destina el 65% del seu pressupost a activitats dirigides a la participació ciutadana, a través de la implicació del jovent del municipi en la decisió de les activitats que s'organitzen per a la seva franja d'edat. L'objectiu és que la mateixa gent jove proposi, decideixi i lideri les activitats que es fan pel jovent i aquest any, com a novetat, que proposi i decideixi algunes petites inversions.

Més enllà dels mateixos Pressupostos Participatius de Joventut l'objectiu final és el de generar cultura participativa en les noves generacions per tal que la participació esdevingui un hàbit de la nostra societat.

Enguany, s’han destinat 800,00 € a les propostes d'activitats de la primera convocatòria i 1.200,00 als de la segona. A més, la segona franja d’edat ha tingut la possibilitat de demanar inversions de millora amb un cost de fins a 2.600,00 €.