Els Pressupostos Participatius de Joventut del 2024 tanquen amb una desena de propostes

28/2/2024
Un kàrting, una sortida a Waterworld, un torneig de futbol 7, una masterclass d'arts marcials, un sopar jove amb karaoke i una discoteca inclusiva van ser les activitats més votades.
Divendres 23 de febrer es va celebrar l’Assemblea Jove del 2024, a l’Espai Jove L@Cova. La convocatòria de jovent de 1r d’ESO a 1r de Batxillerat va conèixer, finalment, el resultat de les votacions que havien realitzat més de 400 persones a l' IES Maria de Bell-lloc. Aquesta franja de jovent va triar fer servir part de pressupost de la regidoria de Joventut per dur a terme: un kàrting, una sortida a waterworld, un torneig de futbol 7 i una Festa de Primavera.

En la convocatòria de joves nascuts entre el 2006 i el 1994, una cinquantena de persones van decidir administrar una part del pressupost que el consistori destina a joventut en una masterclass d'arts marcials, un sopar jove de Festa Major amb karaoke, una discoteca inclusiva, impulsada pel jovent de Singularments, i un paintball.

 
 
A més, es van proposar i triar dues inversions: la compra de material d'arts marcials i l'adquisició d'il·luminació i d'un equip de so. Les activitats i les inversions sorgides de la votació popular jove es duran a terme al llarg del 2024.

Quin és l'esperit dels PPJ?

La regidoria de Joventut de Bigues i Riells del Fai destina el 65% del seu pressupost a activitats dirigides a la participació ciutadana, a través de la implicació del jovent del municipi en la decisió de les activitats que s'organitzen per a la seva franja d'edat. L'objectiu és que la mateixa gent jove proposi, decideixi i lideri les activitats (1.300€) i inversions (2.600€) que es fan pel jovent.