La Prova d'Accés a la Universitat 2020 se celebrarà en centres de secundària i universitats els dies 7,8 i 9 de juliol

13/5/2020
Els departaments d'Educació i d'Empresa i Coneixement han decidit utilitzar també els espais dels centres de secundària, públics i concertats, per acomplir amb les mesures de seguretat i d'higiene.Més informació.
La convocatòria ordinària de la Prova d'Accés a la Universitat (PAU) 2020, fixada per als dies 7, 8 i 9 de juliol, està marcada per l'actual situació excepcional d'emergència sanitària generada per la pandèmia COVID-19.

En aquest sentit, el Departament d'Empresa i Coneixement –responsable de l'organització de les proves mitjançant el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) de la Secretaria d'Universitats i Recerca– i el Departament d'Educació han acordat posar a disposició del CIC els espais dels centres de secundària, públics i concertats, per afavorir l'acompliment de les mesures de seguretat i d'higiene establertes per les autoritats sanitàries per fer front a la COVID-19.

Fins ara, la PAU se celebrava majoritàriament en seus universitàries. Ateses les circumstàncies d'excepcionalitat actuals, els organitzadors han decidit ampliar els espais, les seus i les poblacions on normalment es constitueixen els tribunals d'examen amb l'objectiu de reduir, en la mesura del possible, els desplaçaments, tant d'alumnat com de professorat, així com de minimitzar el risc de contagi per coronavirus COVID-19 entre la població.

 
 
Les universitats públiques responsables d'organitzar les proves, mitjançant el CIC, estan treballant per definir un nou mapa de realització de la PAU 2020. La nova definició no es traduirà en el fet que cada alumne s'examinarà en el seu centre d'estudi, sinó que es treballa amb la finalitat de distribuir l'alumnat prioritzant criteris de proximitat, la qual cosa pot significar que en alguns casos caldrà seguir realitzant algun desplaçament, però molt més curt del que és habitual respecte a les anteriors edicions.

Aquesta mesura d'una nova distribució territorial dels exàmens PAU anirà acompanyada de totes les altres mesures que les autoritats sanitàries estableixen per al conjunt de la població i que estiguin vigents en el moment de la realització de la PAU 2020.

Per tant, l'Oficina d'Accés a la Universitat del CIC continuarà estant amatent al desenvolupament i la contenció de la pandèmia per tal d'assegurar la seguretat de tots els participants.