Tot a punt per començar els treballs d'estabilització de talussos a Sant Miquel del Fai

16/9/2019
El camí d’accés al recinte des de Riells del Fai quedarà tallat.
La Diputació de Barcelona preveu començar els treballs d’estabilització de talussos a l’espai de Sant Miquel del Fai aquesta tardor. Amb la voluntat de garantir la seguretat de les persones que practiquen excursionisme i senderisme en aquest entorn privilegiat, es tallarà el camí local que, des de Bigues i Riells, accedeix al recinte de Sant Miquel del Fai.
La titularitat de les obres pertany a la Diputació de Barcelona i no a l’Ajuntament de Bigues i Riells, però el Consistori anirà informant de l’evolució dels treballs.
Les obres previstes afectaran especialment la zona que hi ha des del Salt del Tenes fins a l’entrada del recinte pel Pas de la Foradada i, permetran pal•liar la caiguda de pedres a les cingleres.

També està previst que es dugui a terme la renovació dels 1.500 metres de baranes de tot el circuit, així com els treballs de renovació dels sistemes d’il•luminació exterior del recinte, amb la voluntat de substituir les lluminàries i cablejats exteriors per sistemes integrats en l’espai.
 
 
Cal recordar que el conjunt de Sant Miquel del Fai és un Bé Cultural d’Interès Nacional i està inclòs dins del Pla d’espais d’Interès Natural dels Cingles de Berti, fet pel qual les obres s’ajusten totalment als objectius de conservació patrimonial.
 
La idiosincràsia de les obres provoca que la Diputació de Barcelona no pugui concretar la data de finalització dels treballs dels talussos que obliguen a tallar la carretera.

A més, la complexitat de les actuacions i dels corresponents informes mediambientals, culturals i dels projectes executius, han afectat el calendari de previsió d’obertura del recinte.