Queda tallat el sender de Riells a Sant Miquel del Fai

23/9/2019
Aquesta setmana han començat les obres d'estabilització de les cingleres del recinte de l'antic monestir.
A causa dels treballs d’estabilització de talussos i cingleres que envolten el conjunt de l’espai natural i el recinte de l’antic monestir de Sant Miquel del Fai, la Diputació de Barcelona ha tallat el sender que va des de Riells fins a l’accés del Pas de la Foradada.

L’objectiu és garantir la seguretat de les persones que practiquen excursionisme i senderisme en aquest entorn natural i, per aquest motiu, el Consistori se’n fa ressò.

S’han col•locat cartells informatius que indiquen que l’accés als vianants que utilitzen el camí de la Madella, de Riells del Fai fins al Pas de la Forada, estarà tancat fins al 30 de novembre.

Les obres que es realitzen afecten especialment la zona de cingleres que hi ha des del Salt del Tenes fins a l’entrada del recinte pel Pas de la Foradada. 

La complexitat de les actuacions i dels corresponents informes mediambientals, culturals i dels projectes executius han afectat el calendari de previsió d’obertura del recinte, adquirit per la Diputació de Barcelona el 2017.

També està prevista la renovació dels 1.500 metres de baranes de tot el circuit i dels sistemes d’il•luminació exterior del recinte, amb la voluntat de substituir les lluminàries i cablejats exteriors per sistemes integrats en l’espai.

L’espai natural que allotja l’antic monestir de Sant Miquel del Fai està classificat com a Bé Cultural d’Interès Nacional. De fet, forma part del Pla d’Espais d’Interès Natural dels Cingles de Bertí i la Xarxa Natura 2000, fet pel qual les obres s’ajusten totalment als objectius de conservació patrimonial i natural d’aquest espai singular.