Rècord de visitants a la VII Fira de l'Oli Vera i altres varietats minoritàries i el V Mercat del Pa Artesà

23/1/2019
Més de 4.000 persones van passar per Bigues i Riells, dissabte 19 de gener, atretes pels productes de qualitat i de proximitat de la comarca.
* Trobareu les fotografies de la fira al Flickr de l'Ajuntament de Bigues i Riells.
4.600 visitants han demostrat la consolidació de la VII Fira de l'Oli Vera i altres varietats minoritàries i el V Mercat del Pa Artesà. L'allau de curiosos i entesos van poder gaudir d'un matí de dissabte entre una quarantena de paradetes dedicades a l'oli de la varietat vera i al pa artesà, situades a la plaça del Trull.
Els visitants van poder gaudir de diverses activitats al llarg de la jornada, totes relacionades amb la promoció dels productes de la terra i el respecte pel medi ambient. El showcooking, a càrrec de l'associació gastronòmica Cuina VO, va cridar l'atenció amb les seves receptes, amb l'oli d'oliva com a protagonista.

Des d'Apindep, es va contribuir a la conscienciació de petits i grans amb la importància de reciclar l'oli domèstic. A més, al llarg del matí, es va poder visitar el trull de Can Sapera i presenciar la mòlta d'olives.
Productors i aficionats s'han mostrat molt satisfets amb el desenvolupament d'aquesta edició de la fira. José Gómez, regidor de Promoció Econòmica i de Turisme, va incidir en la importància de programar la Fira de l'Oli Vera d'acord amb la collita de l'oliva: "Des de la regidoria apostem per enfortir la tradició oleícola de la comarca i contribuir a la recuperació de la varietat vera i el seu reconeixement al territori i per tant, ha d'anar lligada, el màxim possible, al ritme dels productors".
El conseller comarcal, Marc Candela, va tornar a visitar la fira i en va destacar "la consolidació fruit del treball conjunt entre el Consell Comarcal i Ajuntament de Bigues i Riells per fer cada cop més visible i necessària la fira". També, Joan Galiano, alcalde del municipi, va subratllar l'augment tant de visitants com de productors.

També va destacar la segona edició del Concurs d'elaboració d'allioli, precedit per l'exhibició de Rafel Guillot, el campió català en l'emulsió de la salsa.

Alba Martínez, de Parets del Vallès; Joan Duran, veí de Bigues i Riells, i Unai Gómez, de Cerdanyola del Vallès, van ser els guanyadors del concurs. Tots tres van valorar molt positivament l'experiència. De fet, l'Unai era el primer cop que feia allioli i va resultar el vencedor tot i tenir només 14 anys.
Portes Obertes al Teatre Auditori Polivalent coincidint amb la fira

Professionals tècnics del Consistori, tant de territori com de cultura, van oferir cinc sessions de visites guiades. Les portes obertes al Teatre Auditori Polivalent (TAP) van ser un èxit de participació, amb més 200 visitants.
Les visites van constar de diverses explicacions molt completes sobre les principals característiques del nou equipament cultural. Abans d'entrar al TAP, els guies van repassar la història del Centre Cívic i Cultural El Rieral: des de la seva construcció, el 1999, fins a la implantació de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, el 2012, passant per l'entrada en funcionament de la Biblioteca el 2011.