Recull les meves caques!

14/12/2021
La regidoria de Medi Ambient impulsa una campanya de sensibilització per a les persones amb tinença d'animals de companyia.
L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai va iniciar la campanya No siguis gos! al mes de juliol amb l'objectiu de sensibilitzar les persones amb la tinença d'animals de companyia.

Jesús Cano, regidor de Medi Ambient, ha explicat l'objectiu de la campanya: "Volem que la població tingui clar que tenir un animal de companyia és una responsabilitat a llarg termini i que requereix el compliment d'un seguit de compromisos, tant amb l'animal com amb la societat".

Ara, la campanya posa el focus en l'abandonament de dejeccions fecals, sota el lema: Recull les meves caques! Els excrements s’han de dipositar higiènicament i de forma correcta (amb bosses o altres embolcalls impermeables) als contenidors de les escombraries. Queda prohibit dipositar-les a les papereres públiques o al clavegueram.

 
 
La regidoria de Medi Ambient impulsa aquesta acció per posar sobre la taula diversos aspectes de la tinença responsable d'animals de companyia i els difon a través de fulletons específics que es troben al Centre Cívic i Cultural El Rieral.

Durant els mesos de juliol i agost s'ha pogut llegir a les pancartes i cartells del municipi: Aquest estiu no em deixis sense llar! Durant els mesos de setembre, octubre i novembre s’ha pogut llegir a les pancartes i cartells del municipi: Censa'm a Bigues i Riells del Fai!.

Censar té premi

Per tal d'incentivar el cens dels animals de companyia, la regidoria de Medi Ambient obsequia els propietaris dels animals de companyia censats amb un dispensador de bosses. A més, s'ha instal·lat al Centre Cívic i Cultural el Rieral, un photocall per fotografiar els nous peluts censats a Bigues i Riells del Fai. Les persones propietàries podran fer una fotografia als seus animals i si etiqueten l'Ajuntament a les xarxes, cada mes es farà una publicació mensual amb els nous animals de companyia censats al municipi.