La regidoria d'Ensenyament presenta el Programa d'Activitats Educatives 2019-2020

22/5/2019
Dimarts 21 de maig, el Consistori va citar les entitats educatives per exposar-los les noves propostes per al curs vinent.
Dimarts 21 de maig, Mayte Escobar, regidora d'Ensenyament, va presentar el Programa d'Activitats Educatives per al curs vinent a la comunitat educativa. La direcció, el professorat i les AMPAs de l'Escola El Turó i de l'Escola El Colomer van assistir ahir a l'acte de presentació del PAE 2019-2020 al Centre Cívic i Cultural El Rieral.
De fet, la regidoria d'Ensenyament del Consistori s'adapta a les necessitats de la comunitat educativa i per això es fan visites regulars als centres, per tal d'agilitzar la comunicació i descarregar les AMPAs.
El PAE 2019-2020 presenta novetats com ara l'activitat Debat a Bat, una iniciativa de la Biblioteca municipal, que consisteix a jugar amb àlbums il•lustrats per parlar d'art, literatura i sobretot, de filosofia amb els joves, per tal de fer-los reflexionar, i inclou les activitats educatives que s'organitzen des de la Mancomunitat de la Vall del Tenes.
 
 
De la mateixa manera, el nou programa manté totes les activitats del curs 2018-2019, però millorades. Des de l'Escola El Colomer van destacar que estaven "especialment satisfetes" de l'activitat d'enriquiment curricular, que dóna un suport extra amb les matemàtiques, i que els ha "donat una embranzida".

Pel que fa a l'Escola El Turó, també va valorar positivament el PAE 2018-2019 i va aprofitar per explicar el seu nou enfocament, la voluntat de treballar per projectes i encara que funciona molt bé la socialització, començar a reduir els llibres. En aquesta línia, l'Escola El Colomer va anunciar que la seva pròxima actuació de formació anirà destinada treballar per una escola inclusiva.
A més a més, les entitats educatives van aprofitar la trobada per exposar el bon funcionament del Servei d'Escolta Assessorament i Mediació, l'eina pionera municipal creada des de la regidoria d'Ensenyament del Consistori per prevenir o bé resoldre conflictes a Bigues i Riells que impliquin el confrontament entre persones, joves o adultes, en l'entorn familiar, social o educatiu, que no trobin mecanismes naturals de solució.