La regidoria d'Igualtat implementa el protocol per a la prevenció, detecció i abordatge de l'assetjament psicològic i/o sexual, per raó de sexe, orientació sexual i/o identitat

18/6/2021
Aquest és el primer punt del Pla Intern d'Igualtat de l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai, que va ser aprovat pel plenari i aquesta setmana s'ha presentat al personal municipal.
La regidora d'Igualtat, Mayte Escobar, i l'equip tècnic d'Igualtat i de Recursos Humans han presentat, aquesta setmana, el protocol per a la prevenció, detecció i abordatge de l'assetjament psicològic i/o sexual, per raó de sexe, orientació sexual i/o identitat al personal municipal.

Aquest document és el fruit d'una tasca d'anàlisi i diagnòstic i busca ser una eina per garantir els drets de les persones treballadores del consistori. El protocol s'emmarca en el Pla Intern d'Igualtat, de fet n'és el primer punt.
 
L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai ha volgut començar per dins per, en un futur, vetllar per la igualtat de tot el municipi.

Segons Escobar aquest és el primer de molts plans d'igualtat, ja que es tracta d'una tasca que mai es pot donar per acabada: "Un cop haguem aconseguit tots els punts que ens proposen al pla, amb l'assessorament de la Diputació de Barcelona, n'haurem de començar un altre. Cal anar pla a pla i així caminar cap a una igualtat real".
 
 
El pla i el protocol s'han presentat al Teatre Auditori Polivalent al personal de l'Ajuntament i s'han descrit els tipus d'assetjament i opcions de denúncia que recull el document.

Tant el pla com el protocol han estat aprovats pel Ple i per tant, són políticament transversals. Aquest fet permetrà que els documents es mantinguin en el temps, esdevenint així una eina vàlida.

L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai vol aconseguir un entorn de treball productiu, segur i respectuós per a totes les persones. Per això el protocol estableix que totes les dones i homes vinculades a l'Ajuntament tenen el dret que es respecti la seva dignitat i tenen l'obligació de tractar amb respecte totes les persones amb les quals es relacionen per motius laborals.

D'acord amb aquests principis, el consistori declara que l'assetjament psicològic i/o sexual, per raó de sexe, orientació sexual i identitat de gènere no seran permesos ni tolerats sota cap circumstància. No han de ser ignorats. I seran sancionats amb contundència.