La regidoria de Joventut subvenciona una activitat més dels Pressupostos Participatius

25/3/2019
Finalment, la caminada nocturna Bigues i Riells- Montserrat serà una realitat.
Dels Pressupostos Participatius de Joventut de Bigues i Riells 2019 en van sorgir el Pícnic Electrònic, la RuralTrail, les Jornades Feministes, l'Embruixada, la Festa Primavera de Riells del Fai i una diada per la conscienciació mediambiental com a propostes guanyadores.

Ara bé, la regidoria de Joventut ha fet un pas més en vista de la implicació dels joves de Bigues i Riells. Josep Anton Tripiana, regidor d'Infància i Joventut, ha explicat la decisió: "Des de la regidoria, veient l'èxit de participació de l'Assemblea Jove, s'ha decidit finançar, des de la partida d'activitats de joventut, una proposta més".

L'activitat més votada que quedava fora dels Pressupostos Participatius i que al final es durà a terme és la Bigues i Riells- Montserrat, una caminada nocturna. L'acte es farà el divendres 12 d'abril. El recorregut constarà de 55 quilòmetres que duran als excursionistes fins al monestir de Montserrat, després d'haver superat un desnivell positiu de 1800 metres.

Els joves que organitzaran l'activitat també garantiran quatre punts d'avituallament, però recomanen dur una quantitat abundant d'aigua i sopar. A més, s'aconsella portarcalçat còmode, un frontal amb piles de recanvi, un telèfon mòbil carregat, un impermeable i una muda de recanvi.
La inscripció es pot fer finsal fins 10 abril o bé fins a esgotar places através del lloc web del Consistori. L'edat mínima per a poder participar és de 14 anys i els menors d'edat hauran de presentar una autorització i anar acompanyats d'un adult. La tornada des de Montserrat es farà dissabte 13 d'abril, amb autobúsamb places limitades, a les 11 hores del matí.

El Consell de Joves se solidaritza amb els Pressupostos Participatius de Joventut

De la mateixa manera que des de la regidoria de Joventut s'ha volgut premiar el compromís dels joves del municipi, des del Consell de Joves també han decidit apostar pels pressupostos participatius. L'ens ha volgut subvencionar amb el seu propi pressupost dues activitats més: la proposta del torneig de Fifa dels Minipressupostos i una activitat més dels pressupostos per als joves més grans.


El regidor d'Infància i Joventut, Josep Anton Tripiana, ha celebrat la decisió i ha insistit en el valor d'aprofitar el finançament pensant en global: "Els joves tindran 1.200 euros per fer l'activitat de la caminada i 600 per al torneig. Però si n'estalvien, es podrien fer realitat més propostes".