La regidoria de Promoció Econòmica i Turisme s’acosta al sector

6/10/2021
Ahir, el regidor Toni Verdugo va citar les persones responsables del comerç, la restauració i els serveis de Bigues i Riells del Fai per projectar el futur del municipi.

Ahir, dimarts 5 d’octubre, una trentena de persones del sector del comerç, la restauració i els serveis de Bigues i Riells del Fai van assistir al Teatre Auditori Polivalent. Des de la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme es va convidar el col·lectiu professional per posar sobre la taula les eines facilitades pel consistori i escoltar la voluntat del sector.

L’alcalde de Bigues i Riells del Fai, Joan Galiano, va obrir l’acte. En la primera part es va presentar el nou apartat del web de l’Ajuntament dedicat al turisme i al comerç. El regidor de Promoció Econòmica i Turisme, va explicar el contingut de l’espai web.

On dormir, on menjar, on comprar, què visitar, quines rutes i excursions fer o bé de quines fires, mercats i festes gaudir són el contingut del nou espai web dedicat al turisme.

Durant la presentació, també es van desplegar les noves propostes de la regidoria per incentivar el comerç i el turisme.

D’una banda, es va explicar el projecte de senyalització de rutes a càrrec de Natura Local. Aquesta plataforma, present a tot el territori català, cataloga les rutes del municipi i les vincula a una aplicació, que també suggereix patrimoni per visitar, comerç i restauració.

De l'altra, es van posar sobre la taula les accions immediates previstes per la regidoria, com ara el Corretapes o la Fira del Bosc i la Natura.

 
 
Finalment, també es va presentar el vídeo promocional de Bigues i Riells del Fai, finançat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental. L’anunci mostra com gaudir d’un cap de setmana en família al municipi sota la premissa: “Agafa aire, respira Bigues i Riells del Fai".

Aquesta nova marca vol posicionar el municipi turísticament com un destí on desconnectar de la ciutat i de la vida frenètica actual, però també, on viure el senderisme en majúscules, atesa la seva riquesa de rutes en un entorn incomparable. També podem entendre respirar com viure l'experiència "Bigues i Riells del Fai" gaudint de les seves fires i mercats, dels seus actes culturals i, sobretot, de la seva oferta de restauració i d'allotjament.

Al final de la primera part Montse Olivares, presidenta de BIRCA, per explicar la tasca de l'associació de comerciants i van presentar el seu nou web.

Una taula rodona per conèixer el parer del sector

En una segona part, es va convidar els assistents a asseure’s, combinant els diferents sectors, en diverses taules per fer un taller participatiu. La resposta va ser molt positiva i la trentena de participants va debatre sobre com incentivar el comerç i el turisme local i com millorar el centre comercial urbà.