Es reobre l'accés a l'espai fluvial del riu Tenes

10/9/2020
L'Ajuntament torna a permetre l'entrada a la zona entre la Pineda i Sant Miquel del Fai.
L'Ajuntament de Bigues i Riells ha decidit reobrir els accessos a l'espai fluvial del riu Tenes. De manera que queden reobertes les entrades a l'entorn natural, que fins ara havien estat tancades: la zona d'aparcament del restaurant de La Pineda, des de la masia de la Madella, des del camí antic de Sant Miquel del Fai i des de la carretera BP-1432, des de la Pedrera i fins a la Parada.
El 7 d'agost el Consistori va decidir adoptar aquestes mesures preventives atenent el possible brot que hi podia haver hagut a Riells del Fai, arran d'un cas positiu, i afluència de persones i les consegüents aglomeracions que hi havia hagut a l'espai fluvial amb l'arribada de l'estiu.
 
Actualment, la situació ha canviat, amb el descens de visitant amb la fi de l'estiu i un major control de la COVID-19 al municipi. És per això, que avui l'Ajuntament ha decidit adaptar les restriccions a les circumstàncies actuals. De manera que es podrà tornar a accedir a l'espai fluvial amb certes limitacions.
 
L'alcalde de Bigues i Riells, Joan Galiano, ha volgut agrair la tasca de la Policia Local, de Protecció Civil i del grup de voluntaris de Riells del Fai que han fet possible el control dels accessos des del 7 d'agost: "La feina feta aquests dies és el primer embrió d'una futura regulació de l'espai fluvial i ha demostrat la capacitat de la resposta ciutadana".

Restriccions per a l'accés a l'espai fluvial

L'ús de l'espai fluvial s'haurà de fer donant compliment a l'Ordenança de Civisme municipal i a la normativa dictada per les autoritats sanitàries. Així doncs, només es podrà fer pícnic a la zona quan el menjar i el beure càpiguen en una bossa d'esquena. En tot cas, està prohibit l'ús d'elements auxiliars, com ara, taules, cadires, para-sols o bé neveretes.