Es reprèn el Consell Veïnal

3/5/2021
El 27 de març es va celebrar la primera sessió d'aquest òrgan de participació ciutadana.
El Consell Veïnal de Bigues i Riells del Fai s'ha reprès. El 27 de març es va celebrar la primera sessió i es va haver de fer de manera telemàtica, a través de la plataforma Teams.

A la trobada, hi va haver una vintena de participants, població general i entitats veïnals, en representació de Can Barri, Can Fabrera, Can Regasol, El Turó, Font de l'Alzinella, Manantials, El Diamant, Saulons d'en Déu i Castell de Montbui.

Per part del consistori hi van assistir l'alcalde i president, Joan Galiano, la regidora de Participació Ciutadana i de Noves Tecnologies, Administració electrònica i Transparència, Margarida Fontcuberta, i l'equip tècnic de la regidoria de Participació Ciutadana.

L'ordre del dia

En un primer moment, es va presentar la proposta de renovació del Consell i es va passar a la valoració de la proposta per part dels assistents.

En un segon moment, es va dur a terme una dinàmica de participació ciutadana per establir els temes que més preocupen a les persones del municipi de manera consensuada, que va consistir en treballar mitjançant subgrups i la posterior posada en comú.

La conclusió va ser que la població de Bigues i Riells del Fai es preocupa per la seguretat, l'asfaltat dels carrers, aconseguir uns percentatges pressupostaris equitatius, la gestió de les escombraries, la resolució de molèsties veïnals i la creació d'espais per a gossos.

La regidora de Participació Ciutadana i de Noves Tecnologies, Administració electrònica i Transparència, Margarida Fontcuberta, ha valorat així la represa: "Des de la regidoria de participació ciutadana estem contents de la resposta de la ciutadania a aquesta nova sessió del Consell Veïnal. 
 
La primera sessió ha estat profitosa, amb la participació de persones històriques del Consell i nous veïns i veïnes que s'hi han afegit. La represa ha servit també per a fer una revisió del funcionament i també definir quines temàtiques preocupen. L'objectiu és aconseguir un espai divers, com ho és el nostre municipi i també participatiu, és a dir, que el protagonisme sigui de les entitats veïnals i els veïns i veïnes".

Com participar-hi?

Qui s'hi vulgui afegir només ha d'enviar un correu a participaciociutadana@biguesiriells.cat indicant nom i cognoms, en quina zona del municipi resideix i explicar per què hi vol participar i què hi vol aportar.

Què implica participar-hi?

Formar part del Consell Veïnal suposa trobar-se cada dos mesos, actualment de manera telemàtica, per treballar temàtiques que preocupin la població del municipi. Es requereix una participació mínima d'un any (un curs escolar) des del respecte i la tolerància.

Qualsevol habitant del municipi hi pot participar. Actualment, manca representació dels barris de Can Carreras, Font del Bou, Can Traver, El Rieral i dels barris de Riells del Fai. També falta participació de persones que viuen en masies o bé cases aïllades. També es busca una representació paritària i per això es fa una crida a les dones.

La pròxima trobada serà el 8 de maig, dissabte que ve, també de manera telemàtica.