Els restaurants ja poden oferir servei a domicili

28/4/2020
L'Ajuntament de Bigues i Riells informa que els establiments de restauració poden fer repartiment de menjar preparat.

Podeu consultar la Guia de mesures d'higiene i manipulació d'aliments que ha elebaorat la Diputació de Barcelona.
L'Ajuntament de Bigues i Riells informa el sector de la restauració del municipi que pot fer servei de repartiment a domicili. D'acord amb les mesures de seguretat només es permet el repartiment, en cap cas la recollida a l'establiment.

Quines mesures cal seguir per posar en funcionament el repartiment?

El Consistori publica la normativa que cal tenir en compte a l'hora de repartir menjar preparat segons el Ministeri de la Presidència, que estableix el protocol d'higiene per a l'elaboració, distribució i comerç d'aquests productes al Reial Decret 3484/2000.

L'Estat Espanyol estableix les normes d'higiene per a l'envasament, emmagatzemament, transport, distribució, manipulació, venda, subministrament i servei de menjars preparats.
 
Aquestes mesures responen a la voluntat de minimitzar els riscos d'aparició de brots d'infeccions i intoxicacions alimentàries. Els restauradors poden consultar la normativa completa que s'adjunta.

Des del Consistori es recorda la importància de respectar la distància de seguretat a l'hora de fer entrega de les comandes als domicilis. Es recomanen les compres en línia per tal que el repartidor i el receptor no hagin de mantenir contacte físic.

Així doncs, s'aconsella fer la comanda, pagar-la telemàticament i rebre-la a la porta, només amb un toc de timbre i sense contacte amb la persona que l'entrega.

El Consistori també publica la Guia de mesures d'higiene i manipulació d'aliments que ha elebaorat la Diputació de Barcelona per reforçar la infomació sobre el procediment durant l'Estat d'Alarma.