Restriccions per les festes de Nadal

23/12/2021
El TSJC ha avalat el toc de queda i la limitació de reunions de fins a 10 persones a partir d'aquesta mitjanit.
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha avalat les restriccions presentades per la Generalitat de Catalunya per contenir la pandèmia durant les festes, atès l'augment de casos arran de la irrupció de la variant òmicron.

Així doncs, a partir d'aquesta mitja nit i durant 15 dies que es podrien ampliar, les restriccions que s'aplicaran són:

• Toc de queda: d'1.00 a 6.00 hores. En municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada de més de 250 casos per cada 100.000 habitants els darrers set dies. No és el cas de Bigues i Riells del Fai.
Tancament de l'oci nocturn.
Reunions: no superiors a 10 persones.
Restauració: terrasses obertes i aforament limitat al 50% a l'interior.
Comerç: 70% d'aforament.
Esport: 70% d'aforament.
Cultura: 70%, d'aforament.
Actes religiosos: 70% d'aforament.

D'altra banda, les persones vacunades amb pauta completa que siguin contacte estret d'algú que hagi donat positiu no s'hauran de confinar.

Ara bé, la mascareta torna a ser obligatòria a l'exterior.

 
 
 
 
Les mesures adoptades a Bigues i Riells del Fai

El consistori ha celebrat una reunió de seguretat per acordar noves mesures de protecció sanitària seguint les restriccions.

En primer lloc, s'ha acordat suspendre les festes de Nadal i de Cap d'Any previstes al pavelló d'esports municipal. Pel que fa al Quinto de Nadal, queda ajornat.

En les activitats culturals de la programació de Nadal del 2021 s'aplicarà la restricció del 70% d'aforament.


Les activitats es mantindran amb les mesures habituals: mascareta, distància de seguretat (sempre que sigui possible) i gel hidroalcohòlic.

L'Espai jove L@Cova romandrà obert durant les festes però amb un aforament restringit a grups de 10 persones.

El casal d'avis El Bon Caliu haurà de suspendre les activitats que impliquin menjar i ballar. Pel que fa a la resta dels actes regulars del casal es podran fer amb restriccions d'aforament.

Un 70% més de positius a Catalunya

Aquest dijous, Salut ha notificat 13.000 contagis nous de COVID-19 i 38 defuncions més. Amb dades consolidades, del 13 al 19 de desembre s'han detectat 41.000 positius, un 70% més que la setmana anterior.

Les hospitalitzacions pugen de 18 malalts i les UCI tenen una desena de pacients més. Ara hi ha 356 persones amb COVID-19 a les unitats de crítics.