El retorn de la llúdriga al Tenes

27/11/2018
El Consistori organitza, l'1 de desembre, una jornada temàtica sobre la tornada d'espècies al riu, una evidència de la seva recuperació.
Dissabte 1 de desembre, s'inaugurarà l'exposició "El retorn de la llúdriga al Tenes" al Centre Cívic i Cultural El Rieral de Bigues. La mostra es podrà veure fins al 6 de gener. Aquest acte serà el primer acte de la jornada temàtica dedicada als valors ambientals que viurà dissabte Bigues i Riells.
Joan Galiano, alcalde i regidor de Territori i Sostenibilitat, ha destacat el retorn d'espècies que havien marxat, com la llúdriga, com a prova de la recuperació del riu: "La presència d'aquesta espècie al riu Tenes en certifica la qualitat de l'aigua i la garantia d'aliment".

Galiano també ha emfasitzat en la importància d'aquestes jornades, ja que "sempre són en positiu perquè contribueixen a la conscienciació mediambiental de l'entorn natural. Aquest acte no seria possible sense la sensibilitat de les entitats en conjunt i dels ens supramunicipals com el Consorci Besòs Tordera".
A les 10.00 hores començarà la roda de conferències al voltant de la qualitat de l''aigua dels rius de la conca del Tenes. En primer lloc, es farà la xerrada "El retorn de la llúdriga al Tenes" a càrrec del Grup Ornitològic del Tenes i del Consorci del Besòs Tordera. 
 
En segon lloc, es presentarà una iniciativa de l'Institut de Ciència Tecnologia Ambientals, de la Universitat Autònoma de Barcelona i del Consorci Besòs Tordera: l'Observatori del Besòs per al seguiment de la qualitat dels sistemes fluvials de la conca.
En tercer lloc, l'associació Hàbitats presentarà el projecte "Rius a la conca del Tenes i la salut de l'ecosistema fluvial". Per acabar, Boscos 94 oferirà una retrospectiva dels seus deu anys de seguiment del riu Tenes.
Al migdia, els assistents podran participar en un taller de fabricació de caixes niu. Un cop fetes, es farà una visita al riu per col•locar les caixes niu. La recerca de rastres de Llúdriga tancarà el dia dedicat als valors ambientals i en concret, a la recuperació del riu Tenes.