La reurbanització de l'avinguda de Santa Eulàlia ja s’ha enllestit

8/9/2023
Avui s’ha reobert definitivament el trànsit a l’avinguda, que ara compta amb millores d'accessibilitat, d'estacionament, de clavegueram i d'enllumenat.
L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai ha reobert avui al trànsit l’avinguda Santa Eulàlia. És a dir que la reurbanització d’aquesta via principal de transport s’ha completat definitivament.

Les obres es van iniciar el 2022 i han finalitzat aquest mes de setembre. Per tant, des d’ara l’avinguda ja es troba oberta en la seva totalitat i es pot tornar a circular amb normalitat al barri de la Font del Bou.

Amb l'obra s’han refet les superfícies pavimentades de l'avinguda de Santa Eulàlia, s'han introduït noves solucions de transport, d'accessibilitat i d'estacionament i s’han millorat les instal·lacions al llarg del vial (substitució del clavegueram i millora de la instal·lació de l'enllumenat públic).

Aquesta ha estat una actuació de gran format, amb obra superficial als paviments i obra soterrada per millorar el clavegueram; la instal·lació d'aigua potable i d'enllumenat públic. La superfície aproximada d'actuació ha estat de 9.540 m², amb una distància total de 1.060 m.
 
 
Tan sols restarà pendent acabar la instal·lació del mobiliari urbà, amb bancs i papereres, i la plantació de l'arbrat, que es durà a terme durant aquest mes de setembre.

A la Junta de Govern Local del 24 de març del 2022, es va aprovar l'adjudicació del contracte de les obres a la mercantil Garriga Obres i Serveis, SL, per un import de 854.597,59 €, amb unes obres de millora del volum d'obra valorades en 6.967,02 € i 11.036,84 €. El preu de l'adjudicació ha estat molt millor al de licitació, amb una baixa de 385.387,02 €, ja que el projecte estava valorat en 1.239.984,61 €. 

Aquesta acció forma part de l'objectiu de l'equip de govern de millorar les vies d'enllaç entre municipis, com va ser el casa dels barris de Regasol, Saulons d'en Déu i el camí del cementiri. Aquesta acotació és una iniciativa paral·lela a les inversions d'asfaltat que es fan al municipi.