Revisió gratuïta del senyal TDT

29/3/2022
Els operadors de telefonia mòbil ofereixen un servei de resolució de les possibles afectacions del senyal TDT, produïdes arran de la implementació de la xarxa 5G.
Els operadors de telefonia mòbil, que treballen per millorar la cobertura de Bigues i Riells, han notificat a l'Ajuntament que el desplegament de la xarxa 5G “podria causar afectacions als receptors de TDT".

Per aquest motiu, des del consistori es difon el servei gratuït que ofereixen les empreses per tal de resoldre aquestes afectacions dels usuaris de Televisió Digital Terrestre. L'entitat LLEGA700 és l'encarregada de dur a terme les actuacions tècniques necessàries als receptors de Televisió Digital Terrestre (TDT) dels habitants del municipi.

 
 
Els habitatges on seria més probable que hi hagués una afectació en la recepció del senyal de televisió serien aquells edificis situats molt a prop de les estacions de telefonia mòbil. Les emissions de 5G de Telefónica, Vodafone i Orange es produeixen a la banda adjacent a la TDT per això poden ocasionar interferències.

Les afectades poden contactar amb Llega700 a través del telèfon 900 833 999. El Centre d’Atenció a l’Usuari de l'entitat s’encarregarà de resoldre, de manera totalment gratuïta, les afectacions produïdes pel desplegament.