Riells del Fai ha viscut una Festa Major per a tots els gustos i segura per a tothom

9/8/2021
Del 3 al 8 d’agost, les sardanes, el circ, les andròmines, el foc i la música han envaït el poble.  
La Festa Major de Riells del Fai del 2021 tanca l’edició d’enguany sense incidències i amb la satisfacció d’assistents i organització. La comissió de festes de Riells del Fai i l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai ha organitzat un ampli ventall d'activitats pensades per a tots els públics i complint amb les mesures de seguretat sanitària habituals.

Del 3 al 8 d'agost, les riellenques i els riellencs han viscut la seva festa gran. La Festa Major de Riells del Fai del 2021 era de les més esperades, ja que el 2020 no es va poder celebrar a causa d'un repunt de la COVID-19.

Aquesta edició ha estat la més puntual, ja que el PROCICAT aplica una restricció horària a les activitats culturals i obliga a finalitzar-les abans de les 00.30 hores.

L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai ha garantit la seguretat dels actes a través de la inscripció prèvia, la distància social de seguretat i l’ús de la mascareta.

Dimecres de pregó cançó i passejada nocturna
El 4 d'agost es va poder veure una reformulació del pregó tradicional amb una proposta en format cançó de Quim Vila. El músic va crear una peça dedicada a Riells del Fai i la seva gent la va cantar animadament.

La nit es va tancar amb un altre clàssic: la passejada nocturna, amb la col·laboració del Grup Excursionista de Bigues i Riells - Amics dels Cingles de Bertí (GEBRACB).

Dijous de tenis taula, rialles i cinema a la fresca
El 5 d'agost es va celebrar íntegrament el tradicional torneig de tenis taula, ja que el dia anterior, l’amenaça de pluja va fer que s’ajornés i es concentrés tota la competició en una mateixa tarda.

Seguidament, la pista poliesportiva va ser l'escenari de l'espectacle familiar El Mêtre, que va fer vibrar petits i grans, i del cinema a la fresca, enguany amb la projecció de l'actuació confinada de la Coral Sant Vicenç i del film El Joker.
 
Divendres de tallers infantils, sardanes i concert
El 6 d'agost els infants van ser els protagonistes de la tarda. Al Centre Cívic de Riells del Fai es van instal·lar quatre estacions amb un taller infantil a cadascuna. Es podia crear una obra de fang, un ram de flors seques, un braçalet o bé una figura decorativa pintada.

Al vespre va arribar l’hora dels més grans, que van gaudir de l’audició de sardanes i del concert de l'orquestra Selvatana. Es va poder dansar en grups de deu, amb mascareta i sense barrejar rotllanes bombolla.
Dissabte d’andròmines, foc i concerts joves
El 7 d'agost, Sant Gaietà, es va celebrar un dels actes més esperats per a les riellenques i riellencs: la 7a baixada d'andròmines. Aquesta activitat clàssica de la Festa Major de Riells del Fai cita les persones més intrèpides i els proposa el repte de construir un vehicle i baixar el més de pressa possible.

Jaume Castells va ser el més veloç en la categoria general, Joan Luna el més ràpid en la categoria local i Marcos Morales el més esmunyedís de la categoria infantil.
La nit de dissabte va ser per al foc i per la música. D’una banda, el Ball de Diables de Bigues i Riells del Fai va oferir el seu espectacle pirotècnic: L’hora de la Lloba.

De l’altra, Seyka Musik i Sweet Manguitos van oferir els concerts de música jove i van tenir molt bona acollida. Aquesta activitat va comptar amb la col·laboració de La Figa.

Un Punt Lila i LGTBIQ+ va garantir la seguretat de les dones i el col·lectiu LGTBIQ+ durant la festa. Aquest servei està pensat per atendre i mediar en agressions sexistes i conscienciar la població sobre les desigualtats existents en matèria de gènere en ambients festius.

Diumenge de circ, foc i jazz
El 8 d'agost TusiKcirc va acostar les disciplines del món del circ a tothom. Durant tota la tarda de diumenge es va poder fer salt de bàscula, enlairar-se amb les teles i volar amb el trampolí.

El nou espectacle pirotècnic de Fai on fire i el concert dels Piano Bar van tancar la celebració amb una bona afluència de públic general.

L'exposició Instants de natura a Gallecs ha estat al Centre Cívic de Riells del Fai durant la Festa Major. La mostra de fotografies fetes a l'espai natural a càrrec del fotògraf Sergi Canet i amb textos de Xesco Macià també es podrà tornar a veure a partir del mes de setembre.