Riells del Fai ja té un aparcament públic provisional

18/4/2018
Ja es poden fer servir les 25 places de pàrquing habilitades al centre del poble amb entrada per la plaça Viaplana.
Des del 16 d'abril es pot aparcar al centre de Riells del Fai sense cap cost ni maldecaps. L'Ajuntament de Bigues i Riells ha habilitat aquesta zona de pàrquing a la plaça Viaplana per donar resposta a la manca d'aparcament al nucli urbà, sobretot durant els actes festius.

El nou aparcament busca oferir places en dies d'afluència de visitants amb un espai de fàcil accés des de la carretera BV-1483, situat a l'inici del camí de la Madella. Des d'ara, a Riells del Fai, hi ha 25 places d'aparcament gratuït.

Joan B. Company, regidor de Territori i President del Consell de Poble de Riells del Fai, ha apuntat el motiu de l'actuació: "Cada vegada rebem més visitants per veure els gorgs, comprar al mercat de proximitat i gorgs i pròximament per visitar Sant Miquel del Fai. Calia habilitar una zona d'aparcament per donar resposta a aquesta demanda creixent".

L'aparcament provisional és fruit del condicionament d'un camp agrícola en desús des del 13 de novembre. En un primer moment es va haver d'extreure la terra vegetal, netejar i desbrossar el terreny, replantejar-lo i excavar la caixa de paviment. Després va caler adequar l'espai amb una capa de sauló granític per assegurar un sòl compacte. Un cop a punt per a l’accés de vehicles, es van dur a terme les tasques de senyalització de l'aparcament. L'obra en la seva totalitat ha tingut un cost de 25.372,08 euros.


Amb aquesta actuació, el Consistori pretén millorar l'aparcament d’aquesta àrea de Riells del Fai i alleugerir altres zones del centre urbà els dies festius i de celebració, com ara durant la Festa Major o bé durant la Fira de Proximitat.