El risc extrem d'incendi forestal obliga a tancar els accessos al camí fluvial

11/8/2021
L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai decreta aquesta mesura per protegir els espais naturals on la propagació d'incendi podria ser més ràpida.
Bigues i Riells del Fai és un dels 19 municipis del Vallès Oriental que ha entrat avui al nivell 3 del Pla Alfa davant l'elevat perill d'incendis forestals. La Generalitat ha activat el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase d'alerta, que s'estendrà en els pròxims dies i fins al cap de setmana.

Per aquest motiu, el consistori ha decidit tancar els accessos al camí fluvial en benefici de la seguretat ciutadana, la prevenció i la conservació del patrimoni natural.

Des d'aquest migdia, és imprescindible la limitació de l'accés motoritzat i de visitants en determinats espais naturals del municipi que tenen una gran afluència de visites i estan inclosos en les àrees d'especial protecció, recollits al PEIN i a la Xarxa Natura 2000.

El risc extrem d'incendi forestal aconsella la protecció d'aquestes zones d'alt valor natural, on la prevenció resulta més difícil i la propagació, en cas d'incendi, podria ser més ràpida. La restricció dels usos més intensius en aquestes zones en redueix el risc i garanteix la conservació d'aquests espais naturals.

Tot i això, el consistori queda a l'espera de les noves mesures que es puguin anunciar des de la Generalitat en relació amb l'activació del Pla INFOCAT en fase d'alerta.
Quins accessos queden tancats?

L'alcalde de l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai, Joan Galiano, ha decretat el tancament dels accessos a l'espai fluvial del riu Tenes a partir del pont de can Noguera i entre la Pineda i Sant Miquel del Fai.

Per tant, es bloqueja l'accés a l'espai fluvial des del pont de can Noguera, l'accés a l'espai fluvial des de la zona d'aparcament del restaurant de la Pineda, l'accés a l'espai fluvial des de la masia de la Madella, l'accés a l'espai fluvial des del camí antic de Sant Miquel del Fai i els baixants a l'espai fluvial des de la carretera BP1430, des de la pedrera i fins a la Parada.