S'allarguen les restriccions amb certa flexibilització

1/3/2021
El PROCICAT manté les mesures generals fins el 7 de març, amb l'obertura dels centres comercials i botigues grans entre setmana.
A partir d'avui, 1 de març, entra en vigor la lleugera flexibilització de les restriccions del PROCICAT. Es mantenen les mesures generals, com ara el toc de queda i el confinament comarcal, però es permet l'obertura dels centres comercials i de les botigues grans entre setmana.

Aquestes mesures adaptades es mantindran, com a mínim, fins el 7 de març, en funció de l'evolució de la pandèmia. El Govern manté les modificacions anteriors de les restriccions per contenir els contagis de COVID-19 per tal de donar més marge als sectors afectats, com ara l'ampliació dels horaris d'obertura de bars i restaurants, de les extraescolars, de l'esport escolar i de l'educació en el lleure.

 
 
Les novetats

En primer lloc, poden tornar a obrir els centres comercials i botigues de més de 400 m² entre setmana, amb un aforament del 30%.

En segon lloc, la possibilitat de fer sortides escolars de més d'un dia, amb pernoctació inclosa, però només si tots els nens són del mateix grup bombolla.

En tercer lloc, s'amplia l'aforament de les piscines, que passen d'un 30% a un 50%. Pel que fa als entrenaments, no tenen límit de persones que hi poden participar, mentre que gimnasos i instal·lacions cobertes tenen un aforament màxim del 30%.