S'allarguen les restriccions set dies més

14/1/2021
El govern prorroga el confinament municipal fins el 24 de gener com a mínim.
Avui el PROCICAT ha anunciat que manté una setmana més, fins al diumenge 24, com a mínim, les restriccions que hi ha vigents a tot Catalunya per frenar la tercera onada de la COVID-19. Així, doncs, es prorroga el confinament municipal cada dia de la setmana i el tancament dels comerços no essencials el cap de setmana.
 
Les autoritats sanitàries ho justifiquen perquè l'evolució de la pandèmia continua a l'alça. Salut ja comptabilitza una mitjana de 3.300 contagis diaris i la incidència dels últims 14 dies s'enfila fins als 549 casos per cada 100.000 habitants.

Així doncs, les restriccions vigents que s'han prorrogat són:

Toc de queda: de 22.00 a 6.00 hores.

Reunions: no superiors a 6 persones, de dues bombolles, llevat que siguin de convivents. No es permet menjar ni beure en trobades a l'aire lliure.

Confinament: municipal de dilluns a diumenge, amb les excepcions habituals, per poder visitar familiars vulnerables o anar a la feina. I perimetral a Catalunya.

Comerç: establiments de més de 400 m² tancats, i el cap de setmana, totes les botigues, excepte el comerç essencial.

Restauració: només poden obrir de 7.30 a 9.30 hores i de 13.00 a 15.30 hores. Terrasses obertes i aforament limitat al 30% a l'interior. Menjar per endur de 19.00 a 22.00 hores i es pot fer repartiment a domicili fins a les 23.00 hores.

Esport: només a l'aire lliure i en grups d'un màxim de 6 persones. Gimnasos tancats, excepte piscines amb control d'accés. Es permet l'esport federat a l'aire lliure i les activitats físiques i esportives individuals entre municipis limítrofs.

Extraescolars: només estan permeses dins del grup bombolla. Les activitats fora del centre escolar, prohibides, i les activitats de lleure, suspeses.

Cultura: aforament del 50%, sense superar les 1.000 persones, sempre que sigui a l'exterior o en un espai ben ventilat.

Actes religiosos: aforament del 30%, sense superar les 1.000 persones, sempre que sigui a l'aire lliure o amb ventilació òptima.