S'amplia el servei de l'Aula d'Estudi per satisfer una gran demanda

12/3/2018
El servei de suport acadèmic, que s'ofereix a L@ Cova dilluns i dimecres, ara també es farà els dimarts.
El suport acadèmic per a estudiants de secundària, Aula d'Estudi, funciona. La prova n'és la gran demanda que hi ha. El servei es basa en sessions d'una hora i mitja per torns, de les 16.30 h a les 18.00 h i de les 18.00 h a 19.30 h, a l'Espai Jove L@ Cova amb una educadora que assessora els joves amb els estudis. A partir d'aquest dimarts 13 de març el servei passarà d'oferir-se dos dies a fer-se tres dies: dilluns, dimarts i dimecres.

L'Aula d'Estudi està subvencionada en gran part per l'Ajuntament de Bigues i Riells, fet que fa que el servei només tingui un cost de 20 euros mensuals per als usuaris. A més, aquells qui presentin el Carnet BIR Jove tindran un 10% de descompte, per tant, podran gaudir del servei per només 18 euros al mes.

Aquesta iniciativa implica tres regidories: Ensenyament, Serveis Socials i Joventut. La coordinació dels regidors i tècnics de totes tres va permetre que el setembre de 2017 entrés en funcionament.
Mayte Escobar, regidora d'Ensenyament, ha assenyalat la globalitat del projecte: "L'Aula d'Estudi és tan transversal que és molt difícil saber on comença una regidoria i on acaba l'altra. El resultat parla per si sol i els tècnics plantegen amb tant entusiasme la feina que s'està fent, que són indubtables les ganes de continuar fent créixer el projecte".

Escobar també ha destacat el treball conjunt "per aportar recursos als joves del municipi, millorar els seus estudis i la seva relació amb l'entorn i fer-los créixer com a persones dins de la comunitat".

Natàlia Fabián, regidora de Serveis Socials i de la Dona, ha remarcat la necessitat d'oferir un servei com l'Aula d'Estudi: "Aquest projecte és una font de suport, integració, pedagogia i valors. Les classes acosten a l'Espai Jove L@ Cova, una eina clau per a la cohesió".