Sant Jordi 2021

12/4/2021
Aquesta edició hi haurà contes amb perspectiva de gènere, l’espectacle infantil del Monstre de Colors i la presentació del llibre El ball del Tenes.
L’Ajuntament de Bigues i Riells programa un Sant Jordi 2021 presencial, gratuït, amb control d’aforaments i inscripció prèvia. Aquest any hi haurà una oferta cultural per tots els gustos, des dels contes amb perspectiva de gènere fins a la presentació de llibres, passant per espectacles infantils de renom.

El Sant Jordi de Bigues i Riells començarà el 16 d’abril amb l’espectacle infantil Buscando la mágia, a càrrec de càrrec de Noelia Entrena Cobo i Gemma Sàbat Lluverol. L’obra es basa un conte amb perspectiva feminista que vol trencar amb els contes tradicionals per generar consciència i sensibilització als més petits. Buscando la mágia es farà a les 18.00 hores a l’espai 1 d’Octubre de Riells del Fai. Per assistir a l’acte caldrà inscripció prèvia a entrepolis.com.

El 22 abril es farà la presentació del llibre Cómo ayudar a los niños a leer y a escribir: propuestas para trabajar en casa y en la escuela. Mònica Gordi, mestra de l'escola El Colomer, en farà la presentació a les 18.00 hores, a la sala infantil de la biblioteca municipal. Per assistir a l’acte caldrà inscripció prèvia a través del correu electrònic: monicag@escolaelcolomer.cat.

El 23 abril, Bigues i Riells celebrarà la Diada de Sant Jordi amb un ampli ventall d’activitats.

Per començar, a les 18.00 hores es podrà veure al Teatre Auditori Polivalent l’aclamat espectacle infantil El Monstre de Colors. L’espectacle de titelles farà viatjar als més menuts pel món de les emocions, a càrrec de la companyia Tutatis. El monstre de colors és un personatge entranyable basat en el llibre d'Anna Llenas, que provoca sentiments d'empatia en els més petits i que els permet identificar i posar nom a allò que senten en cada moment.


 
Tant el llibre com l'obra de teatre són eines pensades per a facilitar l'expressió de les emocions dels més petits, i no tan petits. Per assistir a l’acte caldrà inscripció prèvia a entrepolis.com.

El mateix 23 d’abril, la biblioteca municipal organitza un taller per elaborar un casc medieval en tres sessions (17.00 h - 17.30 h - 18.00 h). L’acte es farà a la biblioteca i per assistir-hi caldrà inscripció prèvia a entrepolis.com. A més, també s’hi exposarà el IV Petit Llibre Gegant i els llibres de les edicions anteriors, de les de 17.00 a 20.00 hores.

Pel que fa al jovent, a les 19.00 hores, es farà un Liveshow de música urbana al parc de Can Badell per majors de 14 anys. Per assistir a l’acte caldrà inscripció prèvia a entrepolis.com.

Finalment, a les 19.30 hores es farà la presentació del llibre El ball del Tenes al Centre Cívic de Riells del Fai, a càrrec de l'autor, l’escriptor local, Xavier Agustí Viaplana. Per assistir a l’acte caldrà inscripció prèvia a entrepolis.com.

El 25 d’abril, una tarda literària amb concert tancarà la programació de Sant Jordi 2021. El Casal d’Avis El Bon Caliu oferirà aquest acte a les 17.00 hores al Teatre Auditori Polivalent. Per assistir a l’acte caldrà inscripció prèvia trucant al 635249162 abans del 20 d’abril.