Sant Jordi a casa

17/4/2020
Bigues i Riells podrà gaudir de la Diada a través d’un gran ventall d’activitats culturals en línia.
Encara que estiguem confinats, el 23 d’abril seguirà sent Sant Jordi. Aquest és l’esperit de totes les regidories, serveis i treballadors municipals de Bigues i Riells. Per això, des del Consistori s’ha programat un ampli ventall d’activitats en línia en honor a la Diada, de dilluns 20 d’abril a diumenge 26 d'abril.

La regidoria de Cultura, la biblioteca municipal i l’escola bressol municipal La Puput han estat els agents encarregats de preparar i executar el Sant Jordi a casa per la població de Bigues i Riells.

En primer lloc, Cultura escalfarà motors a partir del dilluns 20 d’abril als seus nous canals. Des del seu Facebook (@BIRcultura) i Instagram (@bircultura), acabats de treure del forn, els professionals de la regidoria donaran a conèixer dos autors locals, Ramon Romeu Roca i Jaume Viñolas Mas, a través dels seus poemes.

Des dels canals de BIRcultura també s’animarà la població a crear i penjar la seva senyera amb motius de Sant Jordi, per fer-ne un recull i compartir-lo. De la mateixa manera, buscaran la participació amb un recital de poesia, els veïns i veïnes de Riells del Fai, recitaran un poema al dia en línia amb la coordinació de Maria Àngels Soldevila.

En segon lloc, la biblioteca de Bigues i Riells també es dedicarà a crear rum-rum cultural durant tota la setmana que ve a través dels seus perfils de Facebook (BibliotecadeBiguesiRiells) i d'Instagram (@biblioteca_bir) i a l'apartat de la biblioteca del web municipal www.biguesiriells.cat.

 
 
La setmana del 20 al 26 d’abril es publicarà una guia de lectura amb recomanacions literàries, elaborada pel personal de la biblioteca; un ampli ventall d’activitats per fer en línia relacionat amb Sant Jordi, i videorecomanacions dels personatges cèlebres del municipi des de casa seva.

Ara bé, l’estrella de les activitats en el marc de la Diada, serà la creació del III Petit Llibre Gegant. Durant tota la setmana es podran enviar textos en format word, pdf o jpg al correu electrònic (biblioteca@biguesiriells.cat). La biblioteca recollirà contes, poesies i tot tipus d’escrits que seran il·lustrats per professionals. Un cop elaborat el llibre, es presentarà a través de les xarxes i al seu apartat web.

Què farem el 23 d’abril?

El dia assenyalat, el 23 d’abril, des dels canals de la regidoria de Cultura, Núria Morera del Fornet de Riells del Fai explicarà com elaborar el tradicional pa de Sant Jordi.

Pel que fa a la biblioteca, exposarà en línia el II Petit Lllbre Gegant de Sant Jordi que es va crear el 2019 a través de la participació ciutadana. A més, a les 18.00 hores hi haurà una taula rodona amb les escriptores, Gemma Minguillón i Judit Perich, i l'escriptor, Pau Joan Hernàndez. Qui la vulgui seguir només haurà de fer servir la plataforma Jitsi Meet, a la sala ParlemAmbElsAutors.

Finalment, l’escola bressol La Puput, a través dels perfils de l’Ajuntament de Bigues i Riells a les xarxes socials (Facebook: @AjuntamentdeBiguesiRiells i Instagram: @ajbiguesiriells) penjarà una activitat familiar per a la Diada i explicarà la llegenda de Sant Jordi amb la col·laboració i originalitat de les seves mestres.

Tota la Diada virtual de Sant Jordi també es podrà seguir a través del lloc web del Consistori.