Sant Sebastià i Sant Vicenç del 2023

13/1/2023
El 20 i el 22 de gener se celebren els actes tradicionals en honor al vot de poble i al patró.
L’edició del 2023 de Sant Sebastià i Sant Vicenç es presenta farcida d’activitats:
Sant Sebastià
Divendres 20 de gener a Bigues es farà una caminada fins a l'església de Sant Pere i Sant Pau a càrrec del GEBRACB. La sortida es farà des del Centre Cívic i Cultural El Rieral a les 9.30 hores. Durant la caminada hi haurà una explicació sobre herbes remeieres a càrrec d’Eva Bastón.
A les 11.30 hores els membres de la parròquia de Sant Pere i Sant Pau de Bigues organitzaran a la plaça de l'església de Bigues l’esmorzar de Sant Sebastià.
Seguidament, a les 12.30 hores, es farà la missa en honor de Sant Sebastià, en motiu del vot de poble.
A les 18.00 hores hi haurà la projecció d’un film d'animació de La Família Adams al Teatre Auditori Polivalent, a càrrec del Cineclub, i una xocolatada posterior.
A les 18.30 hores es farà la inauguració de l'exposició de pintura d'Ana Ma Padilla al Centre Cívic i Cultural El Rieral.
Al vespre, a les 19.30 hores, es farà la tradicional sardinada amb torrades i vi a la plaça de Miquel Bosch.
La projecció de la pel·lícula 42 Segundos, al Teatre Auditori Polivalent, a les 20.30 hores, en el marc del Cicle Gaudí, amb la col·laboració del Cineclub de Bigues i Riells, clourà la jornada.
A més a més, dissabte 21 de gener es farà la presentació del llibre de Lolo Garcia Francesc Maspons i Anglasell - El nostre home a la Societat de Nacions a la sala Pau Joan de la biblioteca de Bigues i Riells del Fai, a les 12.30 hores. Qui vingui es podrà endur un exemplar del llibre.
 
 
Sant Vicenç
Diumenge 22 de gener a Riells del Fai es retrà homenatge al patró amb els actes organitzats pel consistori i la comissió de festes de Riells del Fai.
A les 9.30 hores es farà una caminada, amb la col·laboració del GEBRACB i la sortida serà des del Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai. Durant l'excursió hi haurà una visita guiada sobre els aprofitaments hidràulics tradicionals del riu Tenes a la Vall de Sant Miquel, a càrrec d'Anton Montsant.
A les 12.30 hores es farà la missa en honor al sant patró.
A les 13.30 hores tindrà lloc el vermut de Sant Vicenç amenitzat per la Swing Tenes Band a l'espai 1 d'octubre (davant del Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai).
A la tarda, el Mag Stigman estrenarà, al municipi, Fabulós, un espectacle de màgia per a tota la família, a les 17.00 hores al Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai. Tot seguit, hi haurà xocolatada.
A les 18.30 hores serà el torn dels malabars de foc de Fai on fire a l’espai 1 d’octubre. A continuació es farà la tradicional sardinada que clourà la jornada.