Sant Sebastià i Sant Vicenç del 2023

23/1/2023
El 20 i el 22 de gener, Bigues i Riells del Fai ha viscut els actes de celebració en honor al vot de poble i al patró.
L’edició del 2023 de Sant Sebastià i Sant Vicenç ha aplegat més de 600 persones, que han volgut gaudir de les activitats en honor al vot de poble i al patró de Bigues i Riells del Fai amb normalitat, després de la pandèmia.

Sant Sebastià
Divendres 20 de gener a Bigues es va fer una caminada fins a l'església de Sant Pere i Sant Pau a càrrec del GEBRACB, durant la qual, Eva Bastón va fer una explicació sobre plantes oblidades de Bigues.

Els membres de la parròquia de Sant Pere i Sant Pau de Bigues van organitzar el tradicional esmorzar de Sant Sebastià i la missa en honor de Sant Sebastià, en motiu del vot de poble.

A la tarda, es va projectar el film d'animació La Família Adams, al Teatre Auditori Polivalent, i es va fer una xocolatada posterior, amb la col·laboració del Cineclub de Bigues i Riells.

L'alcalde de Bigues i Riells del Fai, Joan Galiano, va inaugurar l'exposició de pintura d'Ana Ma Padilla al Centre Cívic i Cultural El Rieral.

Al vespre, va tenir lloc la tradicional sardinada amb torrades i vi a la plaça de Miquel Bosch.

La jornada va cloure amb la projecció de la pel·lícula 42 Segundos, en el marc del Cicle Gaudí, amb la col·laboració del Cineclub de Bigues i Riells. Salvador Gómez, integrant de la selecció espanyola de waterpolo als jocs olímpics de Barcelona, va comentar la pel·lícula amb el públic assistent després de la projecció.
 
 
Dissabte 21 de gener un centenar de persones van assistir a la presentació del llibre de Lolo Garcia, Francesc Maspons i Anglasell - El nostre home a la Societat de Nacions, al Casal d'Avis El Bon Caliu.

Sant Vicenç

Diumenge 22 de gener, a Riells del Fai es va retre homenatge al patró amb els actes organitzats pel consistori i la comissió de festes de Riells del Fai.

Al matí, es va fer una caminada, amb la col·laboració del GEBRACB, durant la qual, Anton Montsant va fer una visita guiada sobre els aprofitaments hidràulics tradicionals del riu Tenes a la Vall de Sant Miquel.

Al migdia, va tenir lloc la missa en honor al sant patró i el vermut de Sant Vicenç amenitzat per la Swing Tenes Band, a l'espai 1 d'octubre.

A la tarda, el Mag Stigman va estrenar, al municipi, Fabulós, un espectacle de màgia per a tota la família al Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai.

La jornada es va cloure amb els malabars de foc de Fai on fire i la tradicional sardinada.