Sant Vicenç i Sant Sebastià 2021

14/1/2021
Les festivitats dedicades als patrons se celebraran adaptades a les restriccions amb música, teatre infantil i senderisme.
Bigues i Riells del Fai celebraran Sant Sebastià i Sant Vicenç com és tradició. Ara bé, l'edició 2021 s'ha hagut d'adaptar a les restriccions per frenar la propagació de la COVID-19.

La regidora de Cultura, Judit Canal, ha explicat les modificacions del programa en pro de la salut pública i de la preservació de la cultura: "Torna a ser un moment d'incertesa, també per a cultura per això hem hagut de repensar la programació. Han quedat eliminats els àpats de germanor per la seguretat de tothom, però hem volgut mantenir la celebració. Per això, els hem substituït per concerts de música i una activitat infantil, preservant, així, l'essència de la trobada".

Sant Sebastià

Bigues, com cada any, serà el primer poble a retre homenatge al seu patró: Sant Sebastià. Dimecres 20 de gener es farà una caminada a peu fins a l'església de Sant Pere i Sant Pau a càrrec del GEBRACB. La sortida serà a les 10.00 hores des de l' Espai 1 d'octubre del Centre Cívic i Cultural el Rieral de Bigues. Aquesta activitat requerirà inscripció prèvia.

A les 12.30 hores se celebrarà la tradicional missa en honor a Sant Sebastià, en motiu del vot de poble. Seguidament, s'oferirà un tastet musical amb la col·laboració de l'Escola de Música Vall Tenes.

A les 20.00 hores, el Teatre Auditori Polivalent s'omplirà de blues i d'Afro Jazz amb el concert de l'Orquestra Otra Vista Club Social. Aquesta formació té un projecte que defensa l'afrocubanitat en tots els seus aspectes, combinar la música tradicional Cubana, el Jazz, el LatinJazz, el Funk, l'Afro Blues i l'Afro Jazz tot aconseguint crear una sonoritat contemporània. Aquesta activitat tirndrà un aforament limitat i requerirà inscripció prèvia.

 
 
Sant Vicenç

Riells del Fai retrà homenatge al seu patró: Sant Vicenç. El divendres 22 de gener s'oferirà la tradicional missa en honor al sant a les 12.30 hores a l'església de Sant Vicenç. Seguidament, s'oferirà un tastet musical amb la col·laboració de l'Escola de Música Vall Tenes.

A les 20.00 hores hi haurà un concert a càrrec dels vallesans Seyka Músik al Centre Cívic de Riells del Fai (espai escènic). Aquesta activitat tindrà un aforament limitat i requerirà inscripció prèvia.

Teatre infantil per celebrar ambdós patrons

Dissabte 23 de gener hi haurà teatre infantil a les 18.00 hores al Teatre Auditori Polivalent amb l'espectacle basat en el llibre d'Anna Llenas, "El monstre de colors", a càrrec de Tutatis i Transeduca. Un espectacle de titelles, música i colors per fer viatjar als més menuts pel món de les emocions. Aquesta activitat tindrà un aforament limitat i requerirà inscripció prèvia.