S'aprova per ple el Pla Intern d'Igualtat i el Protocol per a la prevenció, detecció i abordatge de l'assetjament psicològic i/o sexual, per raó de sexe, orientació sexual i/o identitat

29/3/2021
Al passat ple ordinari també s'ha aprovat la moció en suport als treballadors i en contra del tancament de BOSCH a Lliçà d'Amunt, presentada per tots els grups municipals.


Podeu recuperar el ple al canal de You Tube del consistori.
Dijous 25 de març es va celebrar el ple ordinari de l'Ajuntament de Bigues i Riells. Entre els punts de l'ordre del dia es va presentar la proposta d'aprovació del Pla Intern d'Igualtat de l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai i del Protocol per a la prevenció, detecció i abordatge de l'assetjament psicològic i/o sexual, per raó de sexe, orientació sexual i/o identitat de gènere de l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai. Ambdues propostes es van aprovar per unanimitat.

En aquesta línia, també es van presentar i aprovar per unanimitat la moció a favor del ple reconeixement dels drets de les persones trans i en suport d'una llei trans estatal, presentada per tots els grups municipals, i la moció per a la commemoració del Dia Internacional de les Dones, presentada per tots els grups municipals.

D'altra banda, al ple, també es va aprovar per unanimitat la moció de suport als treballadors i en contra del tancament de BOSCH a Lliçà d'Amunt, presentada per tots els grups municipals. La decisió de la direcció de la fàbrica de sistemes de frenat del gegant alemany Bosch comportarà l'acomiadament dels 336 treballadors de la planta.

 
 
Durant el ple, també es va presentar la moció de suport a l'Amnistia, presentada pels grups municipals d'ERC i AGBIR, que es va aprovar amb 9 vots a favor d'ERC i AGBIR, dues abstencions del PSC i del Grup Mixt i un vot en contra de C's.

També es va aprovar la moció de suport a Pablo Hasél, presentada pels grups municipals d'ERC i AGBIR. Amb les abstencions de PSC i Grup Mixt i un vot en contra de C's.

En el ple del 25 de març es va aprovar per unanimitat la moció per l'ordenació del PEU-4 àrea extractiva, presentada pels grups municipals d'AGBIR, C's i Grup Mixt.

A més, es va presentar l'assabentat de l'informe d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera i l'assabentat de l'informe sobre morositat, corresponents al quart trimestre 2020.