Una setmana contra la violència masclista

19/11/2018
Bigues i Riells reivindica l'eliminació de la violència envers les dones a través d'una desena d'actes.
L'Ajuntament de Bigues i Riells ha volgut sumar el municipi al Dia Mundial Per l'Eliminació de la Violència envers les Dones a l'engròs: amb una setmana reivindicativa del 19 al 25 de novembre. La lluita contra la violència masclista s'ha enfocat de manera transversal per implicar tots els públics i totes les entitats.
Natàlia Fabián, regidora de la Dona, ha destacat la clau del plantejament: "Hem volgut implicar tots els membres de la família, no volíem que fos un acte només per dones, perquè aquesta pugna és cosa de tots i sobretot, cal fer-ne partícips als menors".
Actes programats

Dimarts, 20 de novembre a les 18.00 h, al Centre Cívic El Rieral: Conferència sobre "Dones, ciència i tecnologia; una carrera de fons", a càrrec de Núria Salan.
Dimecres, 21 de novembre a les 18.00 h, a la biblioteca municipal: Inauguració de l'exposició Lola Anglada. Memòries 1892-1984. Lola Anglada va ser la primera dibuixant professional de Catalunya i d'Espanya. Fou una dona compromesa amb el seu temps i el seu país, catalanista i republicana. La mostra estarà exposada fins al 9 de desembre.
També dimecres, 21 de novembre a les 18.00 h, al Centre Cívic El Rieral: Presentació del llibre "La elegía del verdugo", de Clara Escajedo. Una obra que parla sobre com es viu la violència de gènere a casa, des de la visió d'un infant.
 
Divendres, 23 de novembre a les 17.30 h, a la biblioteca municipal: Hora del conte: Story Time "Paper Bag Princess", a càrrec de Cambridge School. El mateix dia a les 18 h, al Centre Cívic El Rieral: Taller de dinàmiques grupals: "Sexisme i publicitat", a càrrec d'Aroa Talavera.
Ara bé, l'acte estrella de la setmana serà la Caminada Popular Solidària per l'Eliminació de la Violència de Gènere, el 25 de novembre. El Consistori, amb la col·laboració de Gebrac, Boscos 94, Birivets, el Grup de Dones de Bigues i Riells i de l'Aquelarre Feminista, organitza tres caminades familiars per tothom qui vulgui caminar contra la violència. La sortida serà a les 9.00 hores del Centre Cívic El Rieral.
A l'arribada, hi haurà tallers de gènere, una actuació musical i un bar solidari amb Assistència i Gestió Integral (AGI), una fundació benefico-assistencial dedicada als col·lectius i persones vulnerables o en risc d’exclusió social. L'AGI gestiona les cases d’acollida d’urgència per dones a Bigues i Riells.