Setmana Internacional de la Dona

4/3/2020
Del 6 al 16 de març, Bigues i Riells acollirà diversos actes feministes participatius en pro dels drets de les dones.
Divendres 6 de març començaran els actes reivindicatius amb motiu del Dia de la Dona. En primer lloc, es farà l'espectacle "Dones amagades" de la companyia d'Amagat, a les 19.00 hores, al Teatre Auditori Polivalent. Seguidament, es farà l'entrega de premis del III Concurs de Poesia de Bigues i Riells Premi Pili Canillas de temàtica feminista, a càrrec de la biblioteca municipal.

El 8 de març, enguany, coincideix amb els Tres Tombs i per aquest motiu hi haurà una paradeta del Grup Dones Bigues i Riells a la fira. Durant la jornada Mayte Escobar, regidora d'Igualtat, llegirà el manifest del Dia Internacional de les Dones.

A la tarda, s'oferirà un servei gratuït d'autobús per anar a la manifestació de Barcelona. Les inscripcions es poden fer fins al 5 de març a l'OAC del Centre Cívic i Cultural el Rieral i al punt d'informació del Centre Cívic de Riells del Fai. L'autobús sortirà a les 14.45 hores del pavelló d'esports i tornarà a les 20.00 hores.

Mayte Escobar, regidora d’Igualtat, defineix el 8 de març com: “Una reivindicació encara molt necessària”. Escobar explica la situació: “Les dones tenim pressa per avançar i canviar les coses, però el ritme és massa lent, de manera que treballem cada dia per fer-ho possible i realitats com les del municipi de Bigues i Riells ens fan pensar que ho podem aconseguir”.


La regidora d’Igualtat valora molt positivament el fet que els actes d’aquesta setmana siguin propostes directes de dones i entitats de dones del municipi. Escobar també ha destacat que: “Totes les activitats s’han coordinat amb la total predisposició de l’Ajuntament, ja que no ens podem distreure: 40 anys per resoldre la bretxa salarial i 100 per arribar a l’equiparació als llocs de poder no són terminis acceptables!”.

El dimarts 10 de març culminarà l'acció d'un grup de joves feministes del municipi que s'ha dedicat a repartir bústies arreu per tal que, anònimament, les persones expressin les seves experiències relacionades amb el masclisme. A les 18.00 hores a l'espai 1 d'Octubre, davant del Centre Cívic i Cultural el Rieral, es llegiran els escrits recollits en un "Micròfon obert d'agressions masclistes".

Dissabte 14 de març, es farà una taula rodona titulada "La dona al món rural" a les 18.00 hores al Centre Cívic de Riells del Fai. L'acte l'organitza el col•lectiu Dones d'aigua i foc, que també oferirà un berenar saludable i servei de guarda infantil gratuït.

Dilluns 16 de març, la inauguració de l'exposició fotogràfica sobre la prevenció del càncer de mama "I si te les toques?", tancarà la setmana d'actes per reivindicar els drets de les dones. La mostra serà a càrrec de l'Associació Fotogràfica i de Caminades de l'Ametlla del Vallès.