S'identifica una espècie d'ocell a Riells del Fai

31/10/2023
El jove ornitòleg local, Artur Morales, és el responsable de la troballa del repicatalons petit.
L'ornitòleg local, Artur Morales, ha identificat una espècie amb menys de quinze cites a Catalunya a Riells del Fai. Es tracta del Repicatalons petit (Emberiza pusilla), un ocell de la mida d'un pardal però més petit i amagadís.

El Repicatalons petit cria a Sibèria i hiverna al sud de la Xina i, per tant, no és comú torbar-lo al territori català o espanyol. De fet, al Vallès Oriental només hi ha dues cites (incloent-hi aquesta).

La troballa està confirmada pel món expert i ja han vingut una cinquantena d'ornitòlegs d'arreu al municipi per veure'l.
 
Per l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai aquesta identificació demostra la qualitat de l'entorn natural del municipi, la seva diversitat i la realitat de viure en un corredor biològic entre dos parcs naturals. Aquest fet converteix Bigues i Riells del Fai en un hàbitat ideal per a moltes espècies.

El consistori també destaca la tasca de persones implicades al municipi i en la preservació del seu entorn com l'Artur Morales. El seu compromís per fer pedagogia sobre les espècies de casa nostra és clau per transmetre a la població la importància de preservar la qualitat del nostre entorn natural.