La singularitat del Camí Fluvial dificulta el seu manteniment

3/8/2022
La conservació dels espais protegits que conformen el camí impossibiliten continuar els treballs de neteja durant l'estiu.
El Camí Fluvial de Bigues i Riells del Fai forma part de la Xarxa Natura 2000 i del Pla d'Espais d'Interès Natural. Aquest fet implica limitacions normatives per garantir-ne la seva protecció i, per tant, més restriccions d’usos i actuacions.

L’entorn natural del Camí Fluvial és tan viu i dinàmic, que fa que la natura recuperi l’espai, en èpoques molt concretes, i això en dificulti el manteniment. De fet, a l'entorn fluvial hi ha diverses aus que hi nidifiquen i algunes d'aquestes són espècies protegides. Aquest és el cas de l’àliga cuabarrada.

 
 
Del 15 de març al 31 d'agost, aquesta espècie protegida fa els seus nius. Per tal de preservar l’au, el Departament de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i l’Agència Catalana de l’Aigua no permeten la neteja del camí, durant aquest període.

Tanmateix, atesa la situació de risc d’incendi i l’alta afluència del camí durant l’estiu, l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai, a través de la regidoria de Medi Ambient, sol·licitarà novament poder incrementar les actuacions de neteja al Camí Fluvial.

El consistori demana a la població que disculpi les molèsties i informa que ja hi ha programada i autoritzada una neteja del camí de l’1 al 15 d’octubre.