S'inicia el repartiment de més de 1.500 mascaretes casolanes

28/4/2020
Protecció Civil, personal de l'Ajuntament i un equip de voluntaris fan entrega a domicili de les mascaretes elaborades per part de la població de Bigues i Riells.
L'Ajuntament de Bigues i Riells, gràcies a la col·laboració ciutadana, inicia el repartiment de les més de 1.500 mascaretes casolanes. Al mes de març es va iniciar una campanya fent una crida per a l'elaboració de material sanitari i l'Ajuntament va rebre una resposta ciutadana massiva.
 
Un cop recollides les mascaretes, el personal de l'Ajuntament les va dur al Centre Dental CIM (Carbonell+Milan) per esterilitzar-les i les primeres remeses ja s'han repartit a les residències de gent gran com la Llar dels Saulons d'en Déu.

Ara comença un nou repartiment que se centrarà en les persones més vulnerables, començant per aquelles majors de 65 anys. Els voluntaris de Protecció Civil, personal del Consistori i un equip de voluntaris començaran a repartir aquesta setmana, ara ja, les més de 1.500 mascaretes elaborades per persones voluntàries.

Les entregues es faran casa per casa per tal que els destinataris no s'hagin de moure i preservar així la seva salut i la seva seguretat.

El Consistori vol fer un gran agraïment a tota la població voluntària que ha fet possible aquest estoc.

Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells, ha volgut reconèixer la capacitat de coordinació i solidaritat de la població del municipi per ajudar els més vulnerables: "Bigues i Riells del Fai ha sabut fer front a una situació de crisi sanitària responent amb una solidaritat encara més gran. Per això, cal dir-vos a totes i a tots: 1.500 gràcies".

Galiano ha insistit en les dades, que evidencien la solidaritat dels veïns i veïnes que van aportar material, la trentena de persones que van formar un equip per cosir i el nou grup de persones voluntàries que s'han ofert per col·laborar en el repartiment.

 
 
 
Abans d'iniciar el repartiment, el personal públic s'ha dedicat a contactar casa per casa amb les persones de perfils més vulnerables per tal de conèixer la seva situació i valorar les entregues.

Les mascaretes són un element de protecció complementari


La funció de les mascaretes casolanes és complementària, ja que contribueix a la contenció del virus però no protegeix del contagi. És a dir, cal que fem servei aquestes mascaretes per no contagiar altres persones, però si les altres persones no en duen, les mascaretes no ens protegiran.

Per aquest motiu, el Conssitori recorda la necessitat de mantenir la distància de seguretat de dos metres amb els altres i de rentar-se les mans sovint i a consciència.

Com fer servir les mascaretes correctament

1. Cal rentar-se les mans abans de col·locar-se la mascareta.
2. Ajustar-se la mascareta el més a prop de la cara possible.
3. Posar fermament les tires.
4. Modelar la part del nas.
5. No tocar la mascareta. En cas d'haver-ho de fer caldria rentar-se les mans.
6. Per retirar-la, cal fer-ho tocant les tires, mai la part externa.
7. Un cop treta, plegar-la cap a dins i dipositar-la en una bossa.
8. Rentar-la després de cada ús a 60 graus.