S'obre la convocatòria d'ajuts per les bateries de les plaques solars

21/12/2018
Fins el 15 de gener del 2019 es pot sol•licitar una subvenció per a sistemes d'emmagatzematge d'energia elèctrica amb bateries associats a instal•lacions fotovoltaiques d'autoconsum.
Des de l'Ajuntament de Bigues i Riells s'informa de la subvenció que ofereix l’Institut Català de l’Energia per a sistemes d'emmagatzematge d'energia elèctrica amb bateries associats a instal•lacions fotovoltaiques d'autoconsum.

Fins el 15 de gener del 2019 es pot sol•licitar l'ajut. L'import de la subvenció serà del 60% del cost total de les despeses del sistema d'emmagatzematge amb bateries de tecnologia i/o liti, amb un límit de 5.000€ per sistema.
Els beneficiaris d'aquest ajut poden ser tant persones físiques que no desenvolupin una activitat econòmica com les comunitats de propietaris.
Les plaques fotovoltaiques produeixen energia a través del sol, aquesta energia es pot fer servir, però si no es consumeix tota, es pot emmagatzemar en bateries. Aquesta subvenció va destinada a les despeses d'aquest sistema d'emmagatzematge.
Les sol•licituds s'han de presentar fent servir el model normalitzat que estarà a disposició de les persones interessades a l'apartat de tràmits del lloc web de la Generalitat de Catalunya. La subvenció també es pot demanar presencialment a les oficines de l'ICAEN, carrer de Pamplona, núm. 113, de Barcelona.