S'obre el primer tram reurbanitzat de l'avinguda Santa Eulàlia

23/12/2022
A partir d'avui ja es pot circular per la nova via entre el carrer del Galzeran i el carrer del Romaní.
L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai ha finalitzat el primer tram de les obres d'urbanització de l'avinguda de Santa Eulàlia. A partir d'avui ja es pot circular pel nou tram entre el carrer del Galzeran i el carrer del Romaní.

L'actuació ha consistit en un replantejament de la secció del carrer per guanyar dos carrils de circulació, zones d'aparcament i un camí de vianants, que, un cop acabat el segon tram, enllaçarà el passeig existent en el terme de Santa Eulàlia de Ronçana amb el camí fluvial del Tenes.

Aquest nou passeig serà amb base de sauló, per la banda del torrent, i oferirà una connexió a peu entre els municipis.

A més, s'han fet obres de millora de la xarxa de clavegueram existent a l'avinguda: una substitució total. L'execució d'aquesta nova xarxa de clavegueram suposa un moviment de terres molt important per tal de mantenir en funcionament la xarxa actual fins que estigui executada la nova.

A partir del 9 de gener l'obra entrarà en la seva segona fase i es repararà el carrer del Boix, que ha patit un augment de trànsit els darrers mesos arran del desviament de vehicles.

 
 
Què s'està fent?

Amb l'obra es refaran les superfícies pavimentades de l'avinguda de Santa Eulàlia, s'introduiran noves solucions de transport, d'accessibilitat i d'estacionament i es milloraran les instal·lacions al llarg del vial (substitució del clavegueram i millora de la instal·lació de l'enllumenat públic).

Aquesta és una actuació de gran format, amb obra superficial als paviments i obra soterrada per millorar el clavegueram; la instal·lació d'aigua potable i d'enllumenat públic, que requereixen de millores, i substitució de parts de la seva xarxa. La superfície aproximada d'actuació és de 9.540 m², amb una distància total de 1.060 m.

A la Junta de Govern Local del 24 de març, es va aprovar l'adjudicació del contracte de les obres a la mercantil Garriga Obres i Serveis, SL, per un import de 854.597,59 €, amb unes obres de millora del volum d'obra valorades en 6.967,02 € i 11.036,84 €. El preu de l'adjudicació ha estat molt millor al de licitació, amb una baixa de 385.387,02 €, ja que el projecte estava valorat en 1.239.984,61 €. Es preveu que el termini total d'execució de les obres sigui de 9 mesos.