Taller de micromasclismes a les escoles del municipi

25/11/2020
Coincidint amb el 25N Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència de Gènere, l'alumnat de 6è de primària ha après a detectar aquest indicador.
 
Avui, 25 de novembre, Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència de Gènere, l'alumnat de 6è de primària de l'escola el Colomer i el Turó ha après què és un micromasclisme.

A l'aula, en grups bombolla, se'ls ha exposat diversos anuncis de publicitat, per detectar a qui anaven dirigits i quines qualitats es desprenien de cada gènere. L'alumnat ha conclòs que la societat espera que les dones tinguin temps per treballar la seva bellesa i que els homes han de ser atrevits, lliures i amb diners.

Seguidament, els joves han analitzat frases del seu dia a dia com ara "primer les dones" o bé "tu no pots jugar, que ets una nena". Avui, s'han plantejat què hi ha darrere d'expressions quotidianes que tant nenes com nens, dones com homes, fem servir sense pensar.

 

 
 
 

Un cop feta la reflexió, s'ha encarregat als participants que d'ara endavant prestin atenció i mirin de detectar els micromasclismes a l'aula. Si veuen que algun company deixa anar alguna expressió d'aquest tipus, li podran fer veure la importància de les paraules, les escriuran i les llençaran a la paperera, amb la resta del masclisme.

Mayte Escobar, regidora d'Igualtat, ha manifestat la seva satisfacció: "Em sento molt orgullosa d'aquesta iniciativa perquè posa de manifest la implicació dels centres eductius i la participació dels nostres infants a les polítiques d'igualtat. Està clar que els projectes municipals d'igualtat i els valors dels plans educatius tenen moltes coincidències. Tot suma".