Els tallers de salut mental arriben a l’institut

27/1/2022
Terapeutes referents han fet reflexionar l'alumat sobre les xarxes socials i el seu efecte en l'autoestima, en el marc del Programa d'Activitats Escolars municipals.
La COVID-19 ha posat de manifest la necessitat de garantir la salut mental de la població. Per aquest motiu, el PAE del 2021-2022 inclou, per primera vegada, activitats específiques per oferir eines al professorat, a l'alumnat i a les famílies per a una bona atenció a la salut mental dels infants i joves del municipi.

Aquesta setmana s’han dut a terme dos tallers de salut mental en diverses classes de l’institut Maria de Bell-lloc. L'objectiu d'aquestes noves formacions és detectar i prevenir possibles problemàtiques de salut mental a les aules i dotar el professorat d'un nou servei de consultes amb especialistes en aquest camp.

Dilluns 24 de gener i dimarts 25 de gener, les terapeutes referents de la Unitat de Psiquiatria General i de la Unitat de Trastorns de Conducta d’ITA Argentona han compartit aula amb l’alumat de 1r i 2n d'ESO.

Les professionals han fet dos tallers sota el títol "Xarxes socials i salut mental". L’objectiu de la formació era promoure l’educació emocional bàsica a través de dinàmiques i exercicis grupals sobre els límits i les experiències amb les xarxes socials i com aquestes afecten la conducta i l’autoestima.

 
 
Aquestes activitats plantejaven a l’alumnat qüestions com ara: A què renuncio quan passo tantes hores mirant les xarxes? Quin tipus de comparacions faig quan les miro? Quin efecte tenen en la meva autoestima? Quins riscos hi ha quan no escolto les meves emocions?

A més, l’institut Maria de Bell-lloc ha passat a formar part d’una tesi doctoral que investiga la impulsivitat.

L’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai promou aquestes activitats amb l’objectiu d’aplegar el màxim de recursos possibles per contribuir a garantir la salut mental de la població. Per això, pròximament també s'oferiran activitats com aquestes a les escoles del municipi.