Es tanca l’accés a l’espai fluvial del riu Tenes

7/8/2020
L’Ajuntament ha ordenat el tancament dels accessos de la zona entre la Pineda i Sant Miquel del Fai.
L’Ajuntament de Bigues i Riells informa que s’ha decidit tancar els accessos a l’espai fluvial des de la zona d’aparcament del restaurant de La Pineda, des de la masia de la Madella, des del camí antic de Sant Miquel del Fai i des de la carretera BP-1432, des de la Pedrera i fins a la Parada.

Es tracta d’una mesura més de prevenció en la línia de la suspensió de la Festa Major de Riells del Fai, provocada per la confirmació d’un positiu i els casos sospitosos al poble Riells del Fai.
Darrerament s’ha detectat una gran afluència de visitants a l’espai fluvial del riu Tenes i, en concret, als gorgs de la part alta del riu, on s’han produït moments de massificació que dificulten el control de les distàncies de seguretat i de l’ús de les mascaretes. Malgrat que el bany està prohibit en aquesta zona, el Consistori té constància de nombroses infraccions.
Segons un informe del CSIC relatiu a la transmissió del Sars-CoV-2 en platges i piscines, la supervivència de la COVID-19 en aigua dolça és molt superior a la que es produeix en piscines i en aigua salada, i per tant, cal extremar les mesures de precaució. És per això, que l’Ajuntament de Bigues i Riells ha acordat el tancament dels accessos a aquest espai, amb l’objectiu d’evitar qualsevol risc i garantir la seguretat, per contribuir a la contenció del virus.
Es tracta d’una mesura que ja s’ha aplicat en diferents municipis com ara Rellinars del Vallès o Sant Joan de les Abadesses, que per motius de seguretat i per evitar la propagació del virus, han optat pel tancament dels accessos als gorgs.