Tancament del camí de Riells del Fai a Sant Miquel per risc de despreniment

1/12/2022
Des d’avui i fins al març no es pot circular pel corriol per seguretat.
Des d’avui i fins a la finalització de les obres de Sant Miquel del Fai queda tallada la circulació pel camí de Riells del Fai al recinte de Sant Miquel del Fai.

Aquest tancament es fa per vetllar per la seguretat de les persones durant les obres d’estabilització d’un talús derivades de la remodelació de Sant Miquel del Fai.

Què s’hi farà?

La Diputació de Barcelona ha ordenat el tancament del camí amb l’objectiu de mitigar el risc associat a nous moviments de massa i despreniments de roques en el talús per tal de garantir la seguretat de les persones i béns localitzats que transcorren per la coronació i el peu de talús, així com en els seus entorns.

 
 
L'actuació consistirà en la retirada de tot el material inestable en el front del talús i l’execució de sistemes flexibles amb malla de cable d’acer i malla de triple torsió reforçada.

Les accions se centraran en els talussos rocosos existents al nord del camí d’accés al recinte, des de l’espai comprès entre l’entrada de l’abadia, un congost denominat el Pas de la Foradada i fins al salt del riu Tenes.

Complementàriament, s’executarà un nou sector, fora de la zona inicialment consolidada, localitzat a l’esplanada que connecta el camí de Riells del Fai amb la rampa d’accés al recinte.

El camí d’accés a Sant Miquel del Fai des del poble de Riells del Fai quedarà tallat fins que finalitzin les obres d’estabilització dels talussos en aquest nou sector, aproximadament fins al mes de març.