Tancament dels accessos al camí fluvial per risc extrem d'incendi forestal

23/7/2021
L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai pren aquesta mesura per protegir les zones d'alt valor natural on la propagació d'incendi podria ser més ràpida.
Bigues i Riells del Fai és un dels 14 municipis del Vallès Oriental que es troba en nivell 3 d'alerta del Pla Alfa per risc extrem d'incendi forestal.

Per aquest motiu, avui, el consistori ha decidit, en pro de la prevenció, la seguretat ciutadana i la conservació del patrimoni natural, tancar els accessos al camí fluvial.

Actualment, és imprescindible la limitació de l'accés motoritzat i de visitants als espais naturals que tenen una gran afluència de visites i que estan incloses en les àrees d'especial protecció, recollits al PEIN i a la Xarxa Natura 2000.

En el cas actual, de risc extrem d'incendi forestal s'aconsella la protecció d'aquestes zones d'alt valor natural on la prevenció resulta més difícil i la propagació, en cas d'incendi, podria ser més ràpida. La restricció dels usos més intensius en aquestes zones en redueix el risc i garanteix la conservació d'aquests espais naturals.

 
 
Quins accessos queden tancats?

L'alcalde de l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai, Joan Galiano, ha decretat el tancament dels accessos a l'espai fluvial del riu Tenes a partir del pont de Can Noguera i entre La Pineda i Sant Miquel del Fai.

És a dir que queda tancat l'accés a l'espai fluvial des del pont de Can Noguera, l'accés a l'espai fluvial des de la zona d'aparcament del restaurant de La Pineda, l'accés a l'espai fluvial des de la masia de La Madella, l'accés a l'espai fluvial des del camí antic de Sant Miquel del Fai i els baixants a l'espai fluvial des de la carretera BP1430, des de la pedreta i fins a La Parada.