Targetes moneder per substituir els ajuts de menjador

25/3/2020
L'Ajuntament de Bigues i Riells reparteix, casa per casa, aquesta eina de la Generalitat de Catalunya.
El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya ha fet arribar als ajuntaments de la comarca un recurs per tal que les famílies que disposaven d'ajut de menjador del Consell Comarcal puguin fer front a la crisi sanitària actual. A Bigues i Riells hi ha 157 alumnes amb ajut de menjador del Consell Comarcal.
Les targetes moneder busquen cobrir el buit dels ajuts de menjador, ja que s'han suspès les classes als centres educatius i per tant els menjadors escolars.
Les targetes estan carregades amb 40 euros, ja que es contemplen 4 euros per àpat i dia hàbil per a cada alumne L'import respon únicament al cost de l'àpat, ja que no inclou l'habitual servei de monitoratge i de gestió.

Les targetes s'aniran carregant automàticament des del Departament d'Educació en funció de la durada de l'Estat d'Alarma. Els imports d'aquestes targetes estan destinats a la compra d'alimentació en qualsevol comerç que en vengui i tingui tpv.
 
 
En el cas de les famílies que no tenen aprovat ajut de menjador del Consell Comarcal i tenen aprovat l'ajut del Consistori, l'Ajuntament de Bigues i Riells gestionarà cada cas de manera personalitzada per tal que cap persona quedi desatesa.
Mayte Escobar, regidora de Serveis Econòmics i de Serveis Socials, ha explicat la voluntat d'aquesta iniciativa: "Com a Ajuntament hem de servir-nos de tots els recursos possibles per tal de garantir la cobertura de la situació de les persones vulnerables atenent a la crisi sanitària i econòmica sobrevinguda".
Repartiment a domicili

La Policia Local, l'agent cívic, la brigada i els voluntaris de Protecció Civil, des d'avui, reparteixen aquestes targetes casa per casa. A diferència d'altres municipis, l'Ajuntament de Bigues i Riells ha optat per aquesta mesura d'entrega a domicili, per tal d'evitar riscos.