El Teatre Auditori Polivalent estrenat

22/1/2019
Més de 400 persones van assistir a la inauguració oficial del nou equipament cultural.

*Podeu consultar totes les fotografies dels actes al Flickr del Consistori.
L'Ajuntament de Bigues i Riells ja ha inaugurat el Teatre Auditori Polivalent. Per primera vegada, el municipi compta amb un espai versàtil que ofereix un ampli ventall de possibilitats gràcies al gran condicionament acústic. El passat dijous 17 de gener, es va inaugurar oficialment el nou equipament cultural en un mar d'emocions.
La inauguració oficial del Teatre Auditori Polivalent va estar marcada per les actuacions musicals i els parlaments de l'equip de govern i del vicepresident de la Diputació de Barcelona, Martí Pujol.
La inauguració, conduïda pel presentador Albert Oliana, va girar al voltant d'una idea: demostrar la versatilitat del Teatre Auditori Polivalent. Per aquest motiu, l'acte es va iniciar amb la sala a les fosques i el so del piano de Júlia Pascual. Un cop es van encendre els llums, la pianista i cantant de 14 anys, alumna de l'Escola de Música de la Vall del Tenes, va desplegar la seva veu, que va meravellar els assistents.
Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells, va recordar que "feia 30 anys que calia un espai amb condicions de qualitat per a donar resposta a una demanda ciutadana històrica".
Joan Moreno, 1r tinent d'alcalde, va definir la inauguració del Teatre Auditori Polivalent com "la cirereta que tanca l'eix d'equipaments del municipi, que connecta l'escola El Turó amb l'IES Maria de Bell-Lloc, gràcies a la passera sobre el riu Tenes".

José Gómez
, 2n tinent d'alcalde, va insistir "en la capacitat del nou equipament cultural de canviar la vida social del municipi, que a partir d'ara, tindrà un punt de trobada i un espai des d'on promocionar la cultura".
 
L'acte es va desenvolupar amb una successió de peces musicals i artístiques a càrrec del guitarrista Gustavo Them; de la ballarina Sara Abad, que va deixar bocabadat el públic amb la seva habilitat per la percussió; del bateria Alfons Bertran; de la flautista Cristina Granera, i del contrabaixista Dick Them.
El carismàtic presentador també va fer pujar a l'escenari diversos representants de les entitats culturals convidades per tal que expliquessin quin ús donaran al nou espai. En la seva totalitat, els membres més actius del municipi van demostrar moltes ganes i il•lusió per omplir el nou Teatre Auditori Polivalent de contingut de qualitat.
L'espai podrà acollir una gran i variada programació d'actes, gràcies a la versatilitat que ofereix l'envà mòbil més alt de Catalunya, que permetrà dividir la sala en dues, per tal d'acollir dues activitats simultànies.
Per motius d’aforament, l'acte d'inauguració de dijous 17 de gener va poder acollir un límit de 405 persones. Ara bé, dimarts 15 de gener l'espai es va presentar a les entitats del municipi i dissabte 19 de gener es va fer una jornada de portes obertes de les 11.00 hores a les 13.00 hores, a càrrec de personal tècnic del Consistori.