El teatre com a eina pedagògica

13/7/2018
Una seixantena de persones assisteixen a la representació d'Escena Educativa al Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai.
"L'obra de teatre és el resultat final però la importància de tot plegat rau en el procés de creació" així ha definit el curs de teatre que coordina l'Alfred Rodríguez. Escena Educativa ofereix cursos d'interpretació per a totes les edats a Bigues i Riells des de l'any passat amb l'objectiu de servir-se del teatre com a eina pedagògica.

La filosofia d'Escena Educativa, que també ofereix classes a Granollers i a Parets del Vallès, és treballar diverses habilitats partint de la interpretació. Per exemple, els alumnes aprenen a dominar l'expressió oral, l'expressió corporal, la gestió de les emocions, la desinhibició, la memòria o bé la dicció.

El 5 de juliol, dotze alumnes van esdevenir actors al Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai actuant davant d'una seixantena d'assistents. De l'octubre del 2017 al juny del 2018 havien estat assajant cada dijous al Centre Cívic i Cultural El Rieral i dijous 5 de juliol els va tocar fer pública la seva creació: Això no és vida.
Mayte Escobar, regidora d'Ensenyament, ha destacat la capacitat d'adaptació del grup i la seva creativitat en la posada en escena: "Els actors en arribar al Centre Cívic de Riells es van trobar amb una instal·lació molt diferent de la d'un teatre i van tenir l'agilitat de reconvertir l'espai i oferir una representació de microteatre; com que no els convencia l'escenari van optar per formar un semi cercle a peu de platea per sentir el públic més a prop". Escobar ha remarcat també la professionalitat de l'entitat i el seu rerefons.

El grup de teatre que va sorgir d’un taller de l'escola d'adults el 2017 ara ha fet una gran evolució, s'ha consolidat i ha demostrat el potencial del treball en equip intergeneracional amb actors de 25 a 65 anys.