"T'ho portem a casa" el servei a domicili de Bigues i Riells

17/11/2020
La regidoria de Promoció Econòmica posa en marxa aquesta eina gratuïta per als restauradors i comerciants del municipi per ajudar-los a combatre les conseqüències de la COVID-19.
"T'ho portem a casa" és el servei de recollida de comandes del comerç i la restauració local de Bigues i Riells, que es duu porta a porta a la població del municipi. Aquesta setmana comença una prova pilot d'aquesta eina gratuïta que dona suport al teixit comercial i de restauració local, que s'ha vist greument afectat per la irrupció de la COVID-19.

La idea és que qualsevol persona de Bigues i Riells pugui encarregar qualsevol cosa que necessiti i li portin a casa. Des d'una bombeta fins a una paella, passant per una llibreta.

Des de la regidoria de Promoció Econòmica de Bigues i Riells es vol ajudar al sector del comerç i la restauració oferint-los un servei gratuït de repartiment a domicili dels seus productes.

El Consistori es fa càrrec de la despesa del repartiment i així permet als professionals arribar a més persones i a la població del municipi estar totalment abastida
sigui quina sigui la seva situació, garantint la salut i la seguretat de tothom.

Aquesta iniciativa és fruit d'un acord amb la Comissió de Seguiment del Pressupost, formada per tots els partits polítics del municipi per tal d'afrontar l'escenari derivat de la irrupció del coronavirus de manera conjunta.

Tenint en compte l'evolució de la situació sanitària, el Consistori preveu oferir aquest servei de repartiment durant el 2020.

Aquesta mesura busca acostar, a la població, el servei comercial i de restauració com a mesura de reactivació econòmica i social del comerç de proximitat i la restauració local aplicant la distribució porta a porta del producte destinat al client final local.

Els pagaments es vehicularan entre el comerç/restaurador i el client cas per cas, comerç a comerç. La iniciativa "T'ho portem a casa" no estableix una plataforma de pagament. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de Bigues i Riells Comerç Actiu (BIRCA).

Qui la pot fer servir?

Aquelles activitats comercials de menys de 250 m2, excepte les activitats considerades equipaments comercials singulars. En el cas d'aquestes, podran fer ús del servei de transport sempre que la venda sigui al detall, i es pugui transportar amb vehicles comercials i condicions de transport estàndards.

També es poden beneficiar del servei els bars i restaurants que serveixin àpats per endur.


 
Com sol·licitar-lo?

Cal fer la sol·licitud a través d'una instància indicant les dades següents:

1.Nom i cognom de la persona sol·licitant

2.Nom del comerç coincident amb el rètol del cartell exterior
3.Telèfon mòbil i adreça de correu electrònic
4.Data d'inici de la sol·licitud del servei "T'ho portem a casa"

La sol·licitud es pot fer de manera telemàtica a través de la seu electrònica de Bigues i Riells o bé de manera presencial l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania amb cita prèvia.
 
Per més informació, es pot trucar a l'Ajuntament de dilluns a divendres, de 8.00 a 15.00 hores al telèfon 93 865 62 25 i demanar per la regidoria de Promoció Econòmica o bé enviar un correu electrònic a promocioeconomica@biguesiriells.cat.

Funcionament
Un cop adjudicat el servei, les persones sol·licitants rebran al seu correu un codi i un enllaç des d'on entrar cada comanda a realitzar. El funcionament és fàcil i es pot seguir des del telèfon mòbil.

Caldrà que el comerciant tingui a punt les comandes que se sol·licitin abans de les 8.00 hores del matí per tal que es reparteixin en franja de matins. Pel que fa als restauradors, les hauran de tenir a punt a les 12.30 hores perquè es recullin els àpats i es reparteixin entre les 12.30 i les 14.00 hores.

A la tarda, els comerços hauran de preparar les comandes abans de les 17.00 h si les volen repartir de 17.30 a 19.00 hores als domicilis.

A més, els dies 24, 25 i 31 de desembre es cobrirà el servei de quatre hores per donar sortida als àpats elaborats per bars i restaurants.

Mesures de seguretat

El repartiment es realitza porta a porta a cada client, amb control de temperatura. El vehicle és refrigerat en fred positiu i es fa un control de l'estat del producte a la recollida i a l'entrega per garantir la qualitat del servei.