Torna la festa del vot de poble, Sant Sebastià

17/1/2019
L'espectacle d'humor ReEugenio serà un dels actes que s'organitzaran al municipi per celebrar la gesta del sant.
Diumenge 20 de gener, l'Ajuntament de Bigues i Riells, amb la col•laboració de les entitats, organitza un reguitzell d'actes per celebrar la festa del vot de poble, Sant Sebastià.
A les 10.00 hores, hi ha programada una caminada des del Centre Cívic i Cultural El Rieral fins a l'Església de Sant Pere i Sant Pau de Bigues, amb el suport de Gebracb. A les 11.30 hores, es farà l'esmorzar de Sant Sebastià a càrrec de la Parròquia de Sant Pere i de Sant Pau de Bigues, a la mateixa plaça de l'Església.
A les 12.30 hores, hi haurà una missa en honor a Sant Sebastià en motiu del vot de poble, a la mateixa església. Seguidament, Societat Coral Amarant oferirà un petit concert.
A la tarda, serà el moment dels espectacles, que es faran al nou Teatre Auditori Polivalent, integrat al Centre Cívic i Cultural El Rieral. A les 17.00 hores, la companyia Teatre Mòbil presentarà Xivarri, un espectacle familiar còmic.
A les 19.00 hores, tornaran a sonar els acudits del mític humorista català amb ReEugenio, l'espectacle és gratuït amb aforament limitat.
La celebració de la festa del vot de poble s'acabarà amb una sardinada amb torrades i vi, a la plaça Miquel Bosch.
Per què celebren Sant Sebastià els biguetans i riellencs?

El 20 de gener, es fa un homenatge a Sant Sebastià per la seva feta. Diu la història, que Bigues i Riells patia la pesta i es va encomanar al sant per sobreviure. Sant Sebastià va complir les seves pregàries i salvar el municipi de les urpes de la malaltia. Des de llavors, Bigues i Riells festeja la proesa del sant amb actes per a tots els gustos.