Torna el Festival de Jazz Castell de Montbui

28/8/2018
Del 7 al 9 de setembre es podran viure actuacions en directe en un entorn incomparable amb entrada lliure.

El Festival de Jazz Castell de Montbui- La veu al Jazz arrencarà el 7 de setembre amb una conferència inaugural al Centre Cívic i Cultural El Rieral de Bigues a les 20.00 h, a càrrec d'Enric Vázquez, fundador del Jubilee Jazz Club de l'Institut d'Estudi i presentador de diversos programes de jazz de RTVE.

El mateix divendres, començaran les actuacions amb una jam session oberta a tothom amb Dick Them Trio, format per Jaume Vilaseca al piano, Ramon Díaz, a la bateria, i Dick Them, al contrabaix, i la cantant Mariona Blanch al Club Regasol a les 22.00 h. Dick Them Hartmann és llicenciat en Jazz a l´Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i ha tocat amb artistes de renom com Lluís Llach, María del Mar Bonet, Beth, La Salseta del Poble Sec, Coyote Dax o Nena Daconte, entre d'altres. Ara bé, tot aquell qui porti el seu instrument estarà convidat a pujar a l'escenari i improvisar.

El plat fort arribarà amb el cap de setmana. El dissabte 8 de setembre i el diumenge 9 de setembre el Castell de Montbui acollirà dos concerts i un seguit de visites guiades. Durant el festival es disposarà de servei de bar amb sopar i begudes al recinte del castell de manera excepcional.

Dissabte, a les 20.00 h començaran les visites guiades al Castell de Montbui, que es faran cada 30 minuts. A les 22.00 h, serà l'hora de la veritat amb l'actuació de "La vella Dixiland". La formació fa més de 35 anys que volta interpretant el seu repertori de jazz clàssic. El grup ha enregistrat nou disc i ja duen més de 3.000 actuacions a l'esquena.

Diumenge, les visites guiades es faran a partir de les 11.00 h i a les 12.00 h, hi haurà el concert d'Andreu Zaragoza i Magalí Sare. Una actuació fruit de la col·laboració amb l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya. 
El duet es nodreix del repertori de l'American Songbook, de temes propis i també de la música popular brasilera. Les guitarres elèctrica i acústica de Zaragoza es fusionen amb la veu excepcional de Sare.

Tots els artistes convidats al Festival de Jazz Castell de Montbui han participat repetides vegades a festivals de jazz internacionals i nacionals de renom. Aquesta és la tercera edició del festival que vol reivindicar el patrimoni i la cultura.

José Gómez, regidor de Promoció Econòmica i Turisme, ha destacat el paper de la comissió organitzadora: "La implicació de la ciutadania és clau, ja que no es pot entendre la cultura de Bigues i Riells sense el seu patrimoni. Per aquest motiu s'ha triat el Castell de Montbui com a escenari, com a primer pas per donar contingut cultural a l'espai i alhora promocionar el seu interès turístic, un pas fonamental per al desenvolupament d'una nova visió econòmica del municipi".

Roger Font, trompetista local i membre de la comissió, ha explicat perquè s'ha volgut posar l'accent la veu dins del món del jazz: "Des de l'organització ens plantegem centrar el festival en un tema concret edició rere edició. Hem volgut començar amb la veu perquè és l'instrument que tothom porta a dins i és dels més atractius. Donarem valor a la veu a través de la implicació dels músics de la Vall del Tenes".

En definitiva, en paraules d'un altre dels membres de la comissió, Dick Them, l'objectiu del Festival de Jazz Castell de Montbui és "és acostar el jazz a tothom a través d'actuacions atractives amb entrada lliure".

Per accedir al programa i cartell del festival es pot consultar l'agenda.